EURO

Irci izgubili domaćinstvo Eura, premijer poručio: UEFA je neozbiljna

Christian Charisius/ picture-alliance/ dpa/ AP Images

IRSKI premijer Micheal Martin kritizirao je UEFA-u zbog inzistiranja da na utakmicama Europskog prvenstva ovog ljeta prisustvuju i gledatelji.

U petak je Izvršni odbor UEFA-e oduzeo Dublinu domaćinstvo jer irska prijestolnica nije mogla garantirati da će otvoriti tribine za gledatelje, što je jedan od uvjeta za organiziranje utakmica Europskog prvenstva.

Tri utakmice iz E skupine koje su se trebale igrati u Dublinu odigrat će se u Sankt Peterburgu, a utakmica osmine finala premještena je na londonski Wembley. U skupinu E smještene su reprezentacije Španjolske, Poljske, Švedske i Slovačke.

"Iskreno govoreći, mislim da je UEFA ispala neozbiljna, postavljajući otvorene tribine kao uvjet državama", rekao je premijer Martin u razgovoru za RTE televiziju.

"Ako pogledate što se događa u cijeloj Europi u smislu B117 (varijanta COVID-19) i u pogledu visoke incidencije u europskim zemljama, poziv za povratak navijača je pogrešan. Nikad nisam mislio da je to realan prijedlog" dodao je.

Irska ima jednu od najnižih stopa zaraze covidom-19 u Europi, ali se odlučila za sporije ponovno otvaranje gospodarstva od većine europskih zemalja.

Pročitajte više