NBA

Iskreni George objasnio zašto je bio loš protiv Dončićevog Dallasa: Isključio sam se

Foto: Getty Images / Guliver Images

LOS ANGELES CLIPPERSI stigli su do vodstva 3:2 u prvoj rundi doigravanja nakon što su u petoj utakmici serije pregazili Dallas Maverickse 154:111.

Ovoga puta Clippersi nisu prokockali vodstvo od 20+ razlike, odigrali su puno bolju obranu na Luki Dončiću, a napokon je proradio Paul George. Zvijezda Los Angelesa zabila je 35 poena i bila je ključni faktor u sinoćnjoj utakmici.

Prije ove velike partije George je izgledao užasno. U prve četiri utakmice bio je na prosjeku od 15,3 poena, 7,3 skoka i 3,8 asistencija po utakmici. Usput je šutirao katastrofalnih 29% iz igre dok je tricu gađao još gorih 22%. Za usporedbu, sinoć je iz igre gađao 12/18 iz igre, a tricu 4/8.

Nakon utakmice, vrlo je iskreno objasnio zašto nije bio na razini u tri od pet utakmica ove serije.

"Mentalno sam otišao u mračno mjesto. Neću ići u detalje, jednostavno nisam bio ovdje, isključio sam se, teško mi se bilo nabrijati na utakmice u ovakvom okruženju, bez publike. No pronašao sam se. Bilo je tu puno faktora, podcijenio sam mentalno zdravlje. Bio sam anksiozan i malo u depresiji što sam zatvoren ovdje. Hvala ljudima koji su me podupirali. Veselim se ostatku ove serije", napomenuo je George.

Pročitajte više