Iskupljenje Volcana Demirela na Pizjuanu

Naime, vratar Fenerbahçea Volkan Demirel je u prvih deset minuta skrivio dva pogotka Seville, ali je tijekom jedanaesteraca obranio tri udarca te tako postao junak uzvrata u Sevilli.

Prvih deset minuta utakmice obilježio je vratar Fenerbahçea Volkan Demirel koji je dva puta grubo pogriješio. Primio je dva pogotka iz daljine od Daniela Alvesa i Keite, a oba puta je mogao daleko bolje reagirati.

Primljena dva pogotka nisu demoralizirala goste iz Turske pa je Fenerbahçe već u 20. minuti smanjio na 1:2. No, ponovno je Sevilla došla do bitne prednosti pogotkom Kanoutea u razdoblju utakmice gdje su gosti bili bolji.

U drugom poluvremenu su se nastavili napadi na obje strane, domaćin je mogao riješiti utakmicu, a gosti su stalno prijetili kako će i uzvrat, kao i prvi ogled, biti prava nogometna drama.

Postala je u onom trenutku kada je Deivid postigao drugi pogodak za goste te smanjio na 2:3. Isti rezultat kao i u Turskoj.

Nakon toga su obje momčadi očito strahovale jedna od druge, pa nije bilo pravih akcija niti do kraja regularnog dijela, niti u produžecima.

Tijekom jedanaesteraca turski vratar Volkan Demirel je obranio čak tri udarca domaćih igrača s bijele točke (Escudea, Maresce i Alvesa), te je tako bio najzaslužniji za prolaz turskog prvaka u četvrtfinale.

Sastavi:
Sevilla: Palop; Alves, Correia, Escude, Dragutinović - Navas, Poulsen, Keita, Capel - Kanoute, Fabiano
Fenerbahce:  Demirel; Gokhan, Edu, Luciano, Vederson - Deivid, Aurelio, Sahin, Boral - Kežman, Alex

Prvo poluvrijeme:

Gol za Sevillu! Od 5. minuti utakmice na Sanchez Pizjuanu vode domaćini iz Seville. Skrivio je Gokhan prekršaj na dvadesetak metera, slobodnjaka se prihvatio Daniel Alves, snažno zapucao, a vratar Demirel loše reagirao i loptu koja je išla po sredini odbio u svoj gol.

Gol za Sevillu! U 10. minuti već je 2:0. Keita je povukao loptu sa centra, zatim sa dvadesetak metara snažno opalio pod prečku, a vratar Fenera Demirel opet loše reagira i lopta mu prolazi kroz ruke. Drugi gol u deset minuta koji ide na dušu turskog vratara.

Gol za Fener! U 22. minuti Turci smanjuju na 2.1. Nakon kornera, odličnim udarcem Deivid vara vratara Seville Palopa i smanjuje vodstvo Španjolaca i vraća se u utakmicu.

Gol za Sevillu! U 40. minuti sa desne strane ubacio je Brazilac Daniel Alves, a u sredini najsnalažljiviji je Kanoute koji zabija za 3:1.

Drugo poluvrijeme:

Nekoliko minuta nakon što se krenulo u nastavak nakon ubačaja sa desna Brazilac Alex glavom sa samo nekoliko metara puca poviše gola.

U 51. minuti Escude ruši Kežmana na nekih dvadeset i pet metara, iz slobodnjaka dobro je zapucao Deivid, ali brani palop.

U 60. minuti nakon dodavanja Srbina Kežmana, Fabio Aurelio odlično je pucao izvan kaznenog prostora, ali njegov udarac prolazi samo nekoliko desetaka centimetara poviše gola.

U 74. minuti Alves odlično puca iz slobodnjaka sa 25 metara, ali ovaj put osporavni vratar Demierl jedva brani taj udarac i spriječava riješavanje utakmice.

Gol za Fener! U 79. minuti nakon ubačaja Fabia Aurelija, španjolska obrana zaspala je, a Devid sam na drugoj vratnici prvo pogađa stativu, a zatim zabija za 3:2, rezultat koji nas vodi u produžetke.

U 89. minuti Boral je imao priliku zabiti i svojoj momčadi donijeti četvrt finale Lige prvaka, ali njegov udarac odlzai poviše gola.

Prvi produžetak:

U prvom produžetku momčadi igraju vrlo oprezno, kao da samo čekaju kaznene udarce, iako znaju da je to velika lutrija na koju se ne mogu pouzdati.

Prvi produžetak je prošao bez ozbiljnih šansi, a veliki dio vremena lopta provodi na sredini terena.

Drugi produžetak:

I u drugom produžetku, ako i u prvom igralo se gotovo bez prilika, a momčadi su se isključivo nastojale obraniti.

Tek nekoliko trenutaka prije kraja imala je Sevilla, odnosno Daniel Alves priliku iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali je Alves pogodio loptom živi zid i tako upropastio posljednju priliku na utakmici.

Jedanesterci:

Sevilla           2                         3    Fenerbahce

Kanoute precizan                          Vederson također

Escudeu brani Volkan                 Palop fanatstično skida Eduu

Dragutinović siguran                    Fabio Aurelio ne griješi

Volkan opet brani Maresci           Kežman zakucava loptu u mrežu

Još jednom sjajni Demirel brani Alvesu...

V.B.
Foto:AFP

Pročitajte više