Isner: Ovo se neće ponoviti!

MALO nakon devet sati po londonskom vremenu (sat kasnije po hrvatskom) Francuz Nicolas Mahut i Amerikanac John Isner prekinuli su meč koji nisu uspjeli završiti niti nakon 10 sati.

Zbog mraka su dvojica tenisača, nakon konzultacija sa sucem, odlučila prekinuti povijesni meč pri izjednačenom rezultatu u odlučujućemu, petom setu: 59:59!

Navijači koji su stojeći pratili meč na terenu broj 18 navijali su za nastavak vičući "We want more, we want more"!

"Želim igrati dalje, ali jednostavno ne vidim", rekao je Mahut pred kamerama, dok je Isner dodao:

"Ništa poput ovog neće se nikad više dogoditi. Nikad!"

Nikad prije na Wimbledonu, turniru koji je prvi put odigran davne 1877. godine, niti jedan meč - bilo u muškoj, ženskoj ili konkurenciji bilo kakvih parova - nije igran dulje od 112 gemova, što se dogodilo 1969. godine.

Visoki 25-godišnji Amerikanac, inače 19. tenisač svijeta, i 28-godišnji Francuz, 148. na ATP ljestvici, samo su peti set dosad odigrali u rekordnih 118 gemova. Inače, sama peta dionica meča zasad traje sedam sati i šest minuta.

Čak je i vimbldonski semafor prvi put zakazao pri rezultatu 47:47. Očito neprogramiran za pokazivanje većeg rezultata, jednostavno se ugasio pri rezultatu 48:48.

Ukupno su dvojica tenisača odigrala u meču koji još nije gotov 881 poen, od čega 612 u petom setu.

Pobjednika će meč, valjda, dobiti sutra, trećeg dana dvoboja prvi put prekinutog u utorak.

Federer: Nadam se da će Isner i Mahut uspjeti završiti meč

Sportski i teniski spektakl za povijest koji su u Wimbledonu ponudili Amerikanac John Isner i Francuz Nicolas Mahut zasjenio je čak i uzbuđenja na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoj Africi u svjetskim medijima.

Meč 1. kola Isner i Mahut započeli su u utorak, nastavili u srijedu, ali niti nakon dva dana gladijatorske borbe dvojice ''zombija'' pobjednik još nije poznat. Rezultat je 59:59 u petom setu, a nastavak na terenu broj 18 je u četvrtak, ne prije 15.30 sati.

Nevjerojatni dvoboj dvojice tenisača koji vjerojatno neće osvojiti Wimbledon, ali se već sada mogu osjećati vimbldonskim pobjednicima, inspirirao je i novinare u All England Clubu na natjecanje u pisanju bolje priče s ovog meča. Jedan od njih je napisao: ''Pobijedit će onaj koji se u četvrtak prvi probudi''.

Dakako, kada se u All England Clubu pročuo glas o ''meču u kojem nema kraja'', mnogi su tenisači i tenisačice krenuli ka terenu 18 kako bi bili protagonisti povijesti i svjedočili meču u kojem su oboreni toliki rekordi. Samo peti set trajao je sedam sati i šest minuta. Tenisači rijetko gledaju mečeve svojih kolega, ali u igračkom restoranu, u kojem se ''regularno'' prati Svjetsko nogometno prvenstvo, igrači su tražili ''promjenu programa'' i prebacivanje slike na teren broj 18.

Šesterostruki pobjednik i branitelj naslova, Švicarac Roger Federer, koji je teško svladao Srbina Ilju Bozoljca u četiri seta, također je iskazao divljenje Isneru i Mahutu…

"Kada sam krenuo na svoj meč, bilo je 11:11 u petom setu kod njih, a kada sam završio, oni su još uvijek igrali. Čudesno, ovo je apsolutno čudesno. Na neki način, volio bih da sam na njihovom mjestu, a na neki način i ne bih baš to volio. Ovo je vrlo poseban teniski meč. Nadam se da će ga Isner i Mahut uspjeti sutra nekako završiti", izjavio je Federer.

Da ironija priče bude potpuna, pobjednika dvoboja čeka Nizozemac Thiemo De Bakker, koji je dvoboj protiv Kolumbijca Santiaga Giralda i sam započeo u utorak, a nastavio u srijedu. No, De Bakker je ipak završio svoj dvoboj te u ''malom maratonu'' u petom setu slavio sa 16:14…

Pročitajte više