Isner sa 70:68 u petom setu dobio najduži meč u povijesti tenisa

JOHN ISNER je nakon više od 11 sati igre (11 sati i 5 minuta) rezultatom 6:4, 3:6, 6:7, 7:6, 70:68 svladao Nicolasa Mahuta u najdužem meču ikada odigranom u povijesti tenisa. Susret je završen u četvrtak nakon što je u dva navrata prekidan zbog mraka; prvi put u utorak nakon završena četiri seta, a zatim i u srijedu kod rezultata 59:59 u petoj i odlučujućoj dionici.

> Čudo u Wimbledonu: Prekinut meč Isnera i Mahuta nakon 10 sati igre i 59:59 u petom setu

Tenisači su danas odigrali 20 gemova, a Isner, koji je prvi servirao, ostao je koncentriraniji u završnici i njegovo će se ime pamtiti kao pobjedničko u ovom epskom okršaju. Ukupne brojke su doslovce nevjerojatne. 138 gemova, 215 asova (obojica su prestigla prijašnji rekord Ive Karlovića, a Isner je sa 112 novi predvodnik ljestice), 490 winera i za ovaj meč minimalne 122 neprisiljene greške. Dvojac je srušio šest godina star rekord iz meča Arnauda Clementa i Fabricea Santoroa koji su odigrali u Roland Garrosu, a trajao je 6 sati i 33 minute.

"Netko je morao izgubiti"

"Najgore od svega je to što je netko morao izgubiti u ovom meču. Velika mi je čast dijeliti ovaj trenutak s Nicolasom. Možda ćemo jednom u budućnosti ponovno zaigrati jedan protiv drugog, ali sigurno neće biti 70:68", rekao je nakon meča iscrpljeni John Isner koji je zajedno s Mahutom primio i posebnu nagradu za trud. Zanimljivo, i sudac je odlikovan istom nagradom koju su trojcu predali Tim Henman i Anne Jones.

Novinari su Isnera pitali hoće li nastupiti i u igri parova, a on je u istom šaljivom duhu odgovorio:

"To nije lijepo pitati u ovom trenutku. Sada ću samo krenuti prema svlačionici, a zatim se dobro odmoriti."

"John je zaslužio pobjedu"

Nicolas Mahut je bio razočaran, no isto tako i ponosan nakon veličanstvene borbe koju je pružio na terenima All England kluba.

"Zadovoljan sam jer je napokon gotovo, a John je zaslužio pobjedu. Cijeli je meč servirao na nevjerojatnoj visini i pokazao se kao pravi pobjednik. Zaista mi je čast što sam sudjelovao u najduljem meču u povijesti tenisa", prokomentirao je Mahut nakon poraza.

Pročitajte više