HNL

"Ispada da je Dinamo, Hajduk i Osijek netko htio izbaciti iz druge lige"

Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

ODRŽAN je neformalni sastanak hrvatskih drugoligaša na kojem je razmatran neslužbeni prijedlog o preustroju natjecanja. Naime, počela se širiti ideja o tome kako Dinamo, Hajduk i Osijek ne žele igrati Drugu ligu sa svojim B momčadima, no to je na sastanku demantirano.

"Nama su rekli da Dinamo, Osijek i Hajduk neće s drugim momčadima igrati drugu ligu, a na sastanak drugoligaša došli su vodeći ljudi Hajduka Mario Stanić i Ivan Kepčija, a Zoran Mamić predstavljao je Dinamo. Rekli su da žele igrati drugu ligu. Mi smo imali drugačije informacije, ispada da je Dinamo, Hajduk i Osijek netko htio izbaciti iz druge lige. Očito da nitko ništa nije pitao klubove. Svi smo se na kraju izjasnili da Dinamo, Hajduk i Osijek nastave igrati drugu ligu", kaže dopredsjednik Orijenta 1919 Marinko Koljanin, a njegove izjave prenosi sportcom.hr.

Koljanin je dodao kako drugoligaši nisu zadovoljni s namjerom da se ukinu kvalifikacije za prvu ligu, a žele i svoju udrugu drugoligaša, što za sada nije moguće.

"Dogovorili smo se da se barem neformalno nekoliko puta godišnje sastanemo, da zauzmemo zajedničke stavove oko zajedničkih tema. Što se tiče udruge drugoligaša, pojavila se teza da bi to dodatno povećalo troškove. Predstavnik Croatije Zmijavci sam se ponudio da će njegov klub snositi administrativne troškove takve udruge."

Pročitajte više