Škugor u drami ispustio pobjedu karijere, ispala i Lučić-Baroni

Foto: Getty Images / Guliver Image

HRVATSKA tenisačica Mirjana Lučić-Baroni nije se uspjela plasirati u 2. kolo Wimbledona, bolja od nje je u susretu 1. kola bila 19. nositeljica Slovakinja Dominika Cibulkova sa 7:5, 6:3 nakon sat i 44 minute. Po ispadanju Donne Vekić u ponedjeljak hrvatski ženski tenis ostao je na Ani Konjuh, koja će svoj meč 1. kola igrati u 17:30 protiv Talijanke Karin Knapp.

Peti put izgubila od Cibulkove


Bio je ovo peti međusobni dvoboj Lučić-Baroni i Cibulkove i peta pobjeda slovačke igračice. Po drugi puta su se sastale u Wimbledonu, a 2011. je bilo 3-6, 6-3, 8-6 za Cibulkovu.

Lučić-Baroni je bolje otvorila dvoboj, povela sa 3-1, no potom je počela previše griješiti i Cibulkova je vrlo brzo vratila zaostatak i poravnala na 3-3. Uslijedio je 20-minutni prekid zbog ukazivanja pomoći jednoj gledateljici kojoj je pozlilo, a u nastavku je Cibulkova imala stalnu inicijativu.

Lučić-Baroni je u osmoj igri spasila tri "break-lopte", još po jednu kod 4-5 i 5-6, ali je i drugu u 12. igri prvog seta, pa je Cibulkova dobila prvu dionicu sa 7-5.

U drugi set Slovakinja je krenula furiozno, te povela sa 4-0 i činilo se kako će dvoboj biti brzo gotov. Ipak, Lučić-Baroni je tada počela pogađati "winnere" i uspjela dva puta zaredom oduzeti servis Slovakinji i približiti se na 4-3. Nažalost, kompletan povratak nije joj uspio, u osmom je gemu još jednom pokleknula na svom početnom udarcu da bi potom Cibulkova izvukla 15-30 na svoj servis i završila dvoboj u svoju korist.

Ni Franko Škugor nije bio bolje sreće u muškom turniru

Hrvatski tenisač Franko Škugor nije se uspio plasirati u 2. kolo Wimbledona, 28-godišnji Šibenčanin je u svom prvom nastupu u glavnom ždrijebu nekog "grand slam" turnira izgubio od Francuza Benoita Pairea sa 3-6, 7-6 ((2), 2-6, 6-3, 10-8 nakon gotovo četiri sata borbe.

Škugor, 194. igrač svijeta, mogao je svladati 26. nositelja Pairea u tri seta, a na kraju je izgubio u pet iako je u odlučujućem setu imao servis za meč i četiri meč-lopte, od toga tri vezane.

U prvom setu Škugor je dva puta oduzimao servis Paireu, dok je Francuz ostvario jedan "break", pa je naš igrač došao do prednosti.

Ključni je bio drugi set u kojemu je Škugor na početku vratio "break", a zatim spasio dvije set-lopte servirajući kod rezultata 5-4 za Pairea, da bi potom oduzeo Francuzu servis sa vodstvo 6-5. Kada je servirao za 2-0 u setovima Škugor je imao i dvije set-lopte, no tada je griješio forhendom, da bi Paire na kraju iskoristio sedmu "break-loptu" za 6-6 i odlazak u "tie-break". U odlučujućoj igri Francuz je dominirao, poveo sa 6-1 i lako ga priveo u svoju korist.

Treći set protekao je u Škugorovoj dominaciji, Šibenčanin je dva puta oduzimao servis Francuzu, te ga dobio sa 6-2.

Nažalost, u četvrtom setu dogodila se slična dominacija Pairea, on je dva puta "breaknuo" Škugora za 6-3 i stigao u situaciju da prvi servira u petom setu.

Ipak, Škugor je bio taj koji je prvi stigao u priliku za rješavanje meča u svoju korist. Nakon što kod 3-3 nije uspio realizirati "break-loptu", kod 4-4 je uspio oduzeti servis Paireu i stići do servisa za meč. Škugor je poveo sa 40-0, no Paire je izjednačio, da bi Škugor stigao do još jedne meč-lopte, ali tada ga je izdao bekhend. Paire je dobrim izlaskom na mrežu stigao do "break-lopte" koju je i realizirao.

I nakon te propuštene prilike Škugor je i kod 5-5 imao dvije prilike za novi "break", no dva je puta pogriješio forhendom, kod 7-7 još jednu "break-loptu", Paire je tada pogodio dva asa i izbukao se i iz te situacije da bi kod rezultata 9-8 za Francuza on stigao do dvije meč-lopte od kojih je iskoristio drugu Škugorovom pogreškom na mreži.

 

Pročitajte više