GNK DINAMO

Ispred Dinamovog fan shopa osvanula prijetnja: "Sve ste bliže Mirogoju"

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

MASKIRANI muškarci su u noći sa srijede na četvrtak ispred Dinamova fan shopa donijeli transparent na kojem piše "Sve ste bliže Mirogoju."

Uz prijetnju ljudima iz kluba najvjerojatnije zbog posljednjeg poteza, a to je vraćanje Zorana Mamića na mjesto sportskog direktora, nepravomoćno osuđenog za pljačku Dinama, zapaljeni su i lampioni ispred fan shopa. Iz Dinama su potvrdili incident.

"To smatramo kaznenim djelom prijetnje i u tom ćemo smislu podnijeti odgovarajuće prijave PU Zagrebačkoj. Očekujemo kako će počinitelji tog djela biti otkriveni u najkraćem mogućem roku."

Policija je isto potvrdila što se dogodilo.

"Znamo  za događaj i transparente. Obavljamo daljnja postupanja te ne možemo reći ništa više", kazali su za Index kratko u PU ZG-u i dodali da im događaj nije prijavljen iz Dinama.

>>> Dinamo u strahu od mafije i likvidacija pisao Kolindi i Plenkoviću

>>> Kolinda se oglasila o Mamićevom pismu o mafiji

Podsjetimo, prije jučerašnjeg predstavljanja Zorana Mamića u javnost je dospjelo pismo koje su ljudi iz kluba pisali u strahu od prijetnji i mogućih likvidacija predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović te premijeru države, Andreju Plenkoviću. N1 televizija objavila je to pismo u cijelosti.

Oba ureda potvrdila su da su pismo primili. Plenković je rekao da je pismo vidio te da će ga poslati nadležnim institucijama da istraže navode u njemu.

Na presici kada su upitani o ovoj tematici, glasnogovornik Dinama Alen Lesički samo je potvrdio autentičnost pisma, dok je predsjednik Dinama Mirko Barišić nadodao da razne interesne skupine svakodnevno pokušavaju na razne načine utjecati na rad kluba, ali i da su se u Dinamu naučili živjeti s tim.

Od 25:25 pogledajte odgovore glasnogovornika i predsjednika Dinama na tu tematiku.

Pročitajte više