HNL

ISTRA - DINAMO 0:1 Dinamo se izjednačio s Osijekom, Atiemwen junak

Foto: Srecko Niketic/Pixsell

DINAMO se pobjedom protiv Istre u Puli (1:0) izjednačio s Osijekom na vrhu ligaške ljestvice. Junak Dinamove pobjede bio je Atiemwen, strijelac gola iz 36. minute. 

Nezaustavljivi Atiemwen zabio i treću utakmicu zaredom

Trener Dinama Zoran Mamić odlučio je u Puli na klupi ostaviti najjače napadačke snage Petkovića, Oršića i Kastratija, a priliku su od prve minute dobili Atiemwen, Gavranović i Ivanušec. Od početka utakmice Atiemwen je bio nezaustavljiv za domaću obranu, prije pogotka imao je nekoliko dobrih ubačaja s lijeve strane, a u jednoj situaciji je srušen i tražio je jedanaesterac. 

Pogodak odluke pao je pred kraj prvog dijela nakon jednog ispucavanja Livakovića. Lopta je na mokrom terenu odskočila i prevarila domaće igrače, stigla do Gavranovića koji je iz okreta odigrao na drugu vratnicu, a tamo nije bilo teško Atiemwenu postići novi gol, treće kolo zaredom. 

 

Istra bezopasna, Dinamo oštećen

Istra je u cijelom susretu imala samo jedan udarac prema Dinamovom golu kada je Gržanom pokušaj iz 13. minute lako obranio Livaković, dok je Dinamo susret završio s više od 15 pokušaja. Najbliže drugom pogotku branitelj naslova bio je u 73. minuti, ali je Atiemwen nakon sjajnog prodora pogodio vratnicu. Bio je brži od domaćeg vratara, uspio je prebaciti loptu preko njega i sustići je, ali je lopta otišla previše u stranu i napadač Dinama u padu je pogodio vratnicu. U nastavku akcije je Majer izblokiran.

Dinamo je u jednoj situaciji i teško oštećen kada je sudac prekinuo obećavajuću akciju zbog prekršaja na Majeru, umjesto da je pustio prednost i pustio Gavranovića da završi akciju jedan na jedan s domaćim golmanom. Imao je Dinamo i tri slobodnjaka na 18 metara, dva je upropastio Petković, a Majerov udarac je obranio Lučić.

Dinamo i Osijek uoči subotnjeg derbija na Maksimiru imaju po 45 bodova iz 20 utakmica. Istra je posljednja momčad lige s 13 bodova.

Sastavi: 

Istra 1961 (4-2-3-1): Lučić - Hujber, Tomašević, Šutalo, González - Blagojević, Lončar - Gržan, Calderón, Vuk - Guzina

Dinamo (4-2-3-1): Livaković - Stojanović, Perić, Lauritsen, Gvardiol - Jakić, Mišić - Ivanušec, Majer, Atiemwen - Gavranović

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više