Traži se izbacivanje Istre iz prve lige!

Foto: Hina

NK ISTRA 1961 mogla bi ostati bez licence zbog financijskih problema nakon što je otkriveno da još nisu platili dugovanja prema jednom svom igraču.

Splitska odvjetnica Doris Košta uputila je  HNS-u zahtjev za oduzimanjem prvoligaške licence Istri zbog duga prema Luki Franiću.

"Nije stvar iznosa, nego principa jer mu duguju još od 2015. godine", rekla je Košta za Dalmatinski portal.

"Temeljem dokumentacije iz koje je jasno vidljivo da dug postoji, a nema nikakvog sporazuma o prolongiranju, Istra nije smjela dobiti licencu. HNS je mogao imati uvid u postojanje duga jer je Disciplinska komisija već ranije bila izdala mjeru upozorenja Istri", kazala je Košta.

Radi se o dugu od 19.600,00 kuna koji je s kamatama narastao.

"Nije važna visina duga. Klub koji je dužan igračima ne smije dobiti licencu, koliki god dug bio. Mi smo paralelno podnijeli i tužbu za nadoknadu štete, s obzirom da se igrač koji nije na vrijeme dobivao plaće igrajući za taj klub i ozlijedio, a nije mu uplaćivano nikakvo osiguranje, kaže Košta.

Najavila je i da će podnijeti kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba Istre zbog sumnje u krivotvorenje dokumentacije kojom su ishodili licencu.

"S obzirom da UEFA inzistira na ispravnom financijskom poslovanju, kao temelju za izdavanje licence, upitno je i na koji način Komisija za licenciranje HNS-a ima uvid u djelovanje klubova po tom pitanju. Ovdje postoji evidentan dug za koji su u HNS-u morali znati", poručuje Košta te dodaje da će zatražiti nadzor UEFA-e nad radom Komisije za licenciranje HNS-a jer Istra zbog dugovanja nije imala uvjete za dobivanje licence ni u sezoni 2016/17.

 

 

Pročitajte više