HNL

ISTRA - OSIJEK 0:2 Rutinska pobjeda Osijeka za nastavak borbe za titulu

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

OSIJEK je pobijedio Istru u Puli 2:0 u 27. kolu HNL-a golovima Ramona Miereza i Ante Ercega te barem privremeno preuzeo prvo mjesto na tablici.

Dominaciji Osijeka u prvom dijelu odupirao se samo jedan čovjek

Osijek je cijelo prvo poluvrijeme bio daleko nadmoćniji od Istre. Uglavnom su prijetili preko Santinija i Miereza. Dominacija je okrunjena u 30. minuti. Santini je lukavo proigrao Žapera koji prizemnim ubačajem pronalazi Miereza, a Argentinac zabija za 1:0. Bio je to 19. pogodak u prvenstvu najboljeg strijelca 1. HNL.

Trebao je Osijek voditi i većom razlikom, no sjajan je na golu Istre bio Ivan Lučić. Skinuo je nekoliko zicera napadačima Osijeka, a posebno se ističe obrana u 44. minuti nakon što je Mierez pucao glavom. Svi su loptu već vidjeli u golu, ali ne i Lučić. Ispružio se i fantastično obranio.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Istra se probudila u drugom dijelu

Domaći nogometaši su u drugom dijelu bili znatno bolji u odnosu na prvo poluvrijeme. Do izjednačenja su zamalo došli u 60. minuti kada je Ivančić zabio na ubačaj Hare. Ipak, Hari je lopta pobjegla izvan granica igrališta prije nego što je ubacio pa gol nije vrijedio.

Pobjedu Osijeka potvrdio je Ante Erceg u 88. minuti. Bočkaj je prošao po lijevoj strani i odložio mu loptu, a on se izvukao na desnu nogu i lijepo pogodio dalji kut Lučićevog gola.

Momčad Nenada Bjelice je tako preuzela prvo mjesto na tablici s jednim bodom i dvije utakmice više od Dinama. Istra je osma s 24 boda, četiri više od posljednje Lokomotive.


Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više