HNL

ISTRA - RIJEKA 0:3 Prva pobjeda Rijeke nakon 50 dana

Foto: Duško Marušić / Pixsell

UTAKMICOM Istre i Rijeke u Puli završeno je 9. kolo HNL-a, a do pobjede su stigli gosti, koji su slavili 3:0. Strijelci za ekipu Igora Bišćana bili su Andrijašević, Lončar i Murić.

Riječani su poveli iz prve prilike na utakmici. Franko Andrijašević odlično je pratio akciju svoje ekipe. Acosty je pucao, njegov udarac je obranio Čondrić, a Andrijašević iz odbijanca posprema za 1:0. Ovo mu je drugi gol u dvije utakmice otkako se iz Belgije vratio u klub s kojim je osvojio hrvatski naslov. Kolo prije zabio je Hajduku.

Četiri minute nakon toga dogodila se ključna situacija za nastavak utakmice. Ivančić je igrao rukom i za to dobio žuti karton, a isti igrač je u 41. minuti dobio drugi žuti. U jednoj akciji Istre pokušao je iznuditi slobodan udarac na rubu kaznenog prostora Rijeke, ali dobio je žuti karton za simuliranje.

Rijeka je to iskoristila u 45. minuti. Andrijašević se ovoga puta našao u ulozi asistenta i dobro je uposlio natrčalog Lončara koji preciznim udarcem ljevicom posprema za 2:0.

Odrađivanje posla u drugom poluvremenu

U drugom poluvremenu Rijeka je propustila brojne prilike za treći pogodak. Promašivali su Acosty, Andrijašević i Lončar, a onda je napokon u 77. minuti poentirao Robert Murić, koji je ušao umjesto Acostyja. Sigurno je zabio nakon kontre u situaciji jedan na jedan jer se Istra sve više otvarala.

Rijeka je upisala prvu pobjedu nakon 50 dana u HNL-u. Tada je bila svladala Slaven Belupo kod kuće. Sada će se naći na trećem mjestu tablice, ali važnije je ono što će se događati nakon utakmice.

Igor Bišćan je na odlasku i vidjet ćemo što će reći nakon presice.

 

Sastavi

NK Istra 1961 - HNK Rijeka Rezultati uživo

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više