hnl

ISTRA - RIJEKA 1:2 Sjajni Murić odveo Rijeku na treće mjesto. Hara tragičar Istre

Foto: Pixsell

RIJEKA je u 30. kolu HNL-a pobijedila Istru u Puli 2:1 i tako preskočila Goricu na trećemu mjestu za kojim je prije nekoliko mjeseci zaostajala i 15 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Rijeka je do pobjede došla zahvaljujući sjajnom Robertu Muriću koji je u 19. minuti zabio za vodstvo gostiju, a u 36. je krasno asistirao Kulenoviću za 2:0. Istra se vratila u igru golom Einara Galilee u 44. minuti, ali nije uspjela doći do boda.

Hara na otvaranju promašio mrtvu šansu

Sve je moglo drukčije završiti da je Taichi Hara u 5. minuti realizirao mrtvu šansu. Japanac se praktički s centra sjurio sam prema Nevistiću, s desetak metara pucao je u prvi kut, ali mu je Nevistić obranio. Mogao je Hara birati gdje će pucati, ali je odabrao najlošije rješenje.

Kazna je stigla u spomenutoj 19. minuti kad je Murić primio odbijenu loptu pri vrhu šesnaesterca i onda prekrasnim udarcem lijevom nogom pogodio suprotni Lučićev kut za 0:1. Igralo se dosta otvoreno na obje strane, a Hara je u 30. minuti dobio dobru loptu u prostor, no Nevistić je na vrijeme izašao s gola i odnio i Japanca i loptu.

Rijeka je odlično koristila dosta razvučene linije domaćina, a dobru igru naplatila je u 36. minuti. Murić je bio najbrži na odbijenoj lopti i krasno je proigrao Kulenovića na vrhu peterca, a Dinamov igrač na posudbi rutinski je zakucao u gol za 0:2. Mogla je Rijeka sve riješiti šest minuta kasnije, no Lučić je fantastično obranio dobar udarac Tomečak iskosa s desne strane.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Istra se vratila u 44. minuti nakon velike pogreške Nevistića. Blagojević je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, Galilea je na vrhu peterca skrenuo loptu u prvi kut, a Nevistiću je lopta nekako ispala iz ruku i završila u golu. VAR je gotovo pet minuta provjeravao je li Galilea bio u zaleđu, ali je gol na kraju priznat.

Hara je drugu veliku priliku imao u 53. minuti kad se odlično zavukao iza riječke obrane, primio loptu i zaobišao Nevistića, ali je otišao previše u stranu te praktički iz mrtvoga kuta pucao u vanjski dio mreže. U 57. i 68. minuti vidjeli smo dvije vrlo sumnjive situacije u šesnaestercu gostiju. Prvo je Blagojević pao u duelu s jednim riječkim igračem, činilo se da ima osnove za penal, ali VAR se nije ni oglasio.

No, u 68. minuti Istra je možda bila oštećena za čisti penal. Tomečak je blizu gol-aut linije evidentno nagazio Navarra po nozi i srušio ga iako Španjolac nije mogao doći do lopte. Sudac Dario Bel je nekoliko minuta razgovarao s VAR sucem, a onda i sam otišao pogledati snimku da bi na kraju pustio igru da se nastavi.

Tragičar Hara imao remi u nogama

Kako je utakmica odmicala, Rijeka se sve više branila, a Istra je tražila drugi gol koji bi joj bio prevažan u borbi za opstanak, osobito nakon pobjede Lokomotive protiv Varaždina. Domaćini su svoju šansu dočekali u 87. minuti, ali tragičar Hara ni u toj situaciji nije uspio zabiti. Gonzalez ga je našao idealnom loptom na vrhu peterca, ali Japančev udarac iz prve Nevistić brani i spašava Rijeku.

Pobjedu gostiju duboko u sudačkoj nadoknadi mogao je potvrditi Pavičić, ali je s pet metara neshvatljivo promašio prazan gol.

Rijeka je napokon dohvatila treće mjesto, ali do kraja sezone čeka je pakleni raspored. Već u nedjelju dočekuje Osijek, onda ide na Poljud pa joj u goste dolazi Dinamo. U zadnjem kolu kod kuće igra protiv Gorice.

Pročitajte više