Istra tone sve dublje: Zbog uštede zatvara tribine do kraja godine

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

KAD je Istra 1961 nakon Hajduka postala drugi privatizirani hrvatski nogometni klub, činilo se da stižu bolji dani za pulskog prvoligaša. No sedam godina kasnije pitanje je hoće li uopće doživjeti kraj sezone.

Nije tajna da je Istra 1961 u velikim financijskim problemima, igračima kasne plaće i po nekoliko mjeseci, a američki vlasnik Michael Glover na udaru je navijača i medija zbog načina na koji vodi klub.

> Otvoreno pismo vlasniku Istre: "Budi frajer, vrati se, plati ljudima plaće i idemo dalje"


Istra je u prvim mjesecima nove sezone morala drastično srezati troškove pa su neki igrači, među kojima i Gloverov sin, morali napustiti klub, a prošlog tjedna raskinuti su ugovori i s nekoliko trenera. Jučer je, pak, na službenim stranicama kluba najavljen drastičan potez kakav još nije zabilježen u HNL-u.

Dok se ozbiljni klubovi trude privući što veći navijača na tribine kako bi povećali prihode, Istra je odlučila zatvoriti tribine kako bi srezala troškove.

Klub je najavio da će do kraja jesenskog dijela sezone 2017./18. na većini utakmica zatvoriti tribine istok i jug za sve posjetitelje, "a sve zbog smanjenja troškova organizacije utakmica".

Tribina jug bit će otvorena samo za domaću utakmicu protiv Hajduka.

"Iz istog razloga svim pretplatnicima s godišnjim kartama za istočnu tribinu bit će do kraja polusezone omogućen besplatan ulazak na zapadnu tribinu. Što se tiče cijene karata do kraja polusezone, cijena karte za tribinu zapad bit će 30 kn, a za tribinu sjever 20 kn", objavila je Istra 1961.

> "Istra se nalazi u rezultatskoj i organizacijskoj krizi"

> NAPAD U PULI Upali u svlačionicu i udarili Gloverovog sina, nogometaša Istre


 

Pročitajte više