ISTRAGA U JURIĆEVOM KLUBU "Navijači su zapravo kriminalci!"

Foto: Getty Images / Guliver Image

TALIJANSKI velikan preživljava jednu od najtežih sezona u povijesti. Genoa, koja je devet puta osvajala naslov prvaka Italije, a posljednji 1924. godine, drži 16. mjesto u Serie A i vjerojatno neće ispasti u drugu ligu samo zbog katastrofalnih rezultata Pescare, Palerma i Crotonea.

Klub je smjenjivao hrvatskog trenera Ivana Jurića, pa ga nedavno vratio na klupu, a kontroverzni predsjednik Enrico Preziosi već neko vrijeme vodi veliki rat s navijačima, koji žele njegov odlazak.

Međutim, talijanska policija krenula je istraživati deklarirane navijače Genoe, za koje postoji osnovana sumnja da pripadaju kriminalnoj organizaciji koja se predstavlja kroz onu navijačku. To je nedavno potvrdio i političar Marco Di Lello, nakon čega je tužitelj iz Genoe Francesco Cozzi krenuo s istragom. 

"Postoji snažna prisutnost organiziranog kriminala među navijačima Genoe. Tu su neke osobe izravno povezane s mafijom", rekao je Di Lello i time digao Italiju na noge. 

A Cozzi je uvjeren kako Genoa zna za kriminalne radnje njenih navijača...

"Ponašanje je vrlo slično organizaciji mafije. Također smo dobili potvrdu o promiskuitetnim susretima s igračima, često posredovanima od strane kluba. U ovom slučaju, izgleda da Genoa nije posve nesvjesna onoga što se događa. Također, situacija je mirnija u Sampdoriji, iako nije idealna", rekao je Cozzi. 

 

Pročitajte više