Istražitelji: Popis sumnjivih tenisača nema veze sa stvarnošću

ŠVEDSKI mediji prošlog su tjedna podigli prašinu u svijetu tenisa objavom popisa od 41 tenisača i tenisačice za koje se sumnja da su sudjelovali u namještanju ili igrali namještene mečeve.

Čilić o optužbama da namješta mečeve: U životu nisam čuo veću glupost!

> Objavljena crna lista tenisača: Sumnjivi i mečevi Čilića i Karlovića

Popis je navodno kreirao TIU, ured za teniski integritet kojeg su osnovali ATP, WTA i ITF, u kojem rade istražitelji Scotland Yarda. Popis je napravljen uz pomoć svjetskih kladionica koje nadležnim tijelima javljaju sve sumnjive uplate na teniske mečeve.

Jedan od vodećih ljudi TIU-a Mark Harrison ipak je kazao kako taj popis ne treba shvaćati ozbiljno.

"To nisu ozbiljne optužbe. Naša jedinica ne bi nikada objavila takve informacije dokle god disciplinska komisija ne potvrdi da postoje dokazi i obrazloženja optužbi. Spomenuta lista od 41 imena nema nikakve veze sa stvarnošću. Neodgovorno je ovako blatiti tenisače u javnosti bez dokaza", rekao je Harrison.

Podsjetimo, na popisu od 41 tenisača i tenisačica nalaze se i Marin Čilić i Ivo Karlović, kao i neki od vodećih imena svjetskog tenisa posljednjih godina poput Nikolaja Davidenka, Janka Tipsarevića, Phillipea Kohlschreibera, Victorije Azarenke, Agnieszke Radwanske, Francesce Schiavone i drugih.

Pročitajte više