Istri prva pobjeda, Šibenik spasio bod protiv Rijeke

U PRVIM trima utakmicama 13. kola HNL-a pobjedu je ostvarila jedino Istra 1961 - Puljani su na svom terenu dobili Karlovac 1:0 dok su bodove podijelili Šibenik i Rijeka te Lokomotiva i Slaven Belupo.

Nakon što je izbacio Hajduk iz Kupa, Zoran Vulić uspio je Istru dovesti i do prve prvenstvene pobjede u sezoni. Poslije dosadnog prvog poluvremena Puljani su u prvih pet minuta nastavka dvaput pogodili vratnicu, nedugo potom najbolju utakmicu je promašio Asim Šehić, ali srećom po domaćine, iz dvostrukog pokušaja u 64. minuti nije uspio zabiti niti Matija Štefančić.

Ipak, pogodak vrijedan tri boda zabio je minutu poslije svog ulaska Mateo Sušić, odličnim udarcem s više od 20 metara u 74. minuti. Pokušali su do kraja susreta izjednačiti Karlovčani, ali nisu stvorili nijednu stopostotnu prigodu - još je Sunara morao spašavati povećanje vodstva domaćina poslije udarca Mislava Anđelkovića.

Puno bolji ulazak u utakmicu na Šubićevcu Rijeka je naplatila u 16. minuti - poslije kornera Hrvoja Štroka najviši je u skoku bio Fausto Budicin. Najvećim dijelom susreta Rijeka je bolje stajala na terenu, ali bolje prigode promašivali su Šibenčani, i to prvenstveno zahvaljujući sjajnom Robertu Lisjaku. I onda, kada se većina od tisuću gledatelja pomirila s gubitkom bodova, Željko Malčić iskoristio je neopreznost riječke obrane i donio izjednačenje domaćinima.

Na gotovo praznom Maksimiru Lokomotiva i Slaven Belupo nisu uspjeli zabiti, ali uzbuđenja nije nedostajalo. Tragičar je ispao Nino Bule koji je imao tri čista zicera, ali nije uspio svladati vrlo dobrog Rodića. Na koncu su Koprivničanci imali dvije matne situacije u posljednjim trenucima utakmice, ali Kokalović i Tepurić promašili su dva dodatna boda za Farmaceute.

Pročitajte više