ITALIJA IGRA UTAKMICU ODLUKE, LEGENDE U STRAHU "Mi smo preplašena momčad"

Foto: Getty Images/Guliver Image

PRED reprezentacijom Italije večeras je uzvratna utakmica protiv Švedske na San Siru u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji sljedeće godine.

Švedska je na domaćem terenu iznenadila Talijane i slavila s 1:0 zahvaljujući golu Johanssona.
 
Četverostruki svjetski prvak mogao bi nakon 60 godina propustiti veliko natjecanje. Navijači su razočarani zbog pristupa igri i čudnih poteza izbornika Gian Piera Venture. Među najzvučnijim kritičarima ističu se dva bivša reprezentativca, Andrea Pirlo i Del Piero.
 
"Italija izgleda dosta preplašeno, kao da igraju svaku utakmicu na 0:0. To im u Europi jednostavno ne prolazi. Izborniku će biti teško u pripremi uzvratne utakmice, veliki je posao ispred njega i reprezentativaca", rekao je Pirlo.
 
Zanimljivo, Italija nikad u povijesti nije izgubila na San Siru. Švedskoj je dovoljan i neodlučen rezultat za plasman u Rusiju. Talijanski mediji ističu atmosferu kao najvažniju kariku u večerašnjoj utakmici.
 
"San Siro će biti tu. Osjetit će se prisutnost navijača. Ali još nikada nisam doživio da pogodak postižu tribine", izjavio je Pirlo.


 
 
Legendarni napadač talijanske reprezentacije Del Piero također je komentirao trenutačno stanje.
 
"Nijedan napadač ne igra loše, ali postoji vjerojatno neki problem u glavi i mentalitetu", istaknuo osvajač Svjetskog prvenstva s Italijom iz 2006. godine.

Ako se Švedska uspije plasirati u Rusiju, hrvatska nogometna reprezentacija automatski ulazi u drugi bubanj nositelja, a to donosi dosta lakšu skupina na prvenstvu.


 

Pročitajte više