Italija: Kažnjeno šest nogometaša zbog namještanja utakmica

ŠEST talijanskih nogometaša, od kojih su četvorica prošle sezone igrali u prvoligaškim klubovima, kažnjeno je zbog sudjelovanja u namještanju rezultata utakmica, odlučila je Disciplinska komisija Talijanske nogometne lige.

Najveću kaznu dobio je 34-godišnji bivši veznjak Modene Antonio Marasco, koji je kažnjen sa tri godine zabrane igranja, te mu je time karijera vjerojatno okončana. Godinu dana zabrane dobio je bivši vratar Siene Generoso Rossi, branič Siene Roberto DAvera kažnjen je sa šest mjeseci, a branič Sampdorije Stefano Bettarini s pet mjeseci.

Kažnjena su i dvojica drugoligaških igrača, Maurizio Caccavale iz Pescare sa šest mjeseci, a Alfredo Femiano iz Coma sa pet mjeseci zabrane igranja.

Prošlosezonski trener Siene Giuseppe Papadopulo dobio je pet mjeseci zabrane obavljanja svog posla, a kažnjeni su i čelnici Siene Stefano Osti i Nelson Ricci sa po šest, odnosno sedam mjeseci zabrane obavljanja svih dužnosti u nogometu.

Napadač Intera, koji je prošle sezone igrao za Sienu, Nicola Ventola oslobođen je optužbi, kao i prošlosezonski trener Chieva Luigi Del Neri.

Pročitajte više