Italija: Predsjednik FIGC-a Carraro pod istragom

PREDSJEDNIK Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Franco Carraro nalazi se pod istragom tužiteljstva u Rimu, objavljeno je u petak.

Prvi čovjek FIGC-a je osumnjičen za iskorištavanje položaja glede upisivanja klubova u prvenstvo, a osim Carrara, pod istragom su još tri dužnosnika u savezu.

Inače za klubove u gubicima situacije je sve teža.
"Neće se održati niti jedna sjednica vlade do 31. ožujka", rekao je danas ministar rada Roberto Maroni čime je dao do znanja kako vlada neće do toga roka donijeti nikakav zakonski dekret za spas nogometnih klubova.

Maroni je potvrdio kako je vlada uzela k znanju da je nemoguće donijeti odluku koja bi kršila pravila Europske unije.

Datum koji je spomenuo nije slučajni. Naime, 31. ožujka je posljednji datum za upis talijanskih klubova u europske kupove, a na kojima mogu sudjelovati samo klubovi sa sređenim poreskim obvezama u svojim zemljama.

Nastavlja se sučeljavanje stranaka vladine većine o dekretu koji je trebao omogućiti nogometnim klubovima plaćanje poreza u ratama. Predsjednik Europske komisije Romano Prodi je rekao kako država ne smije pomagati sportskim nogometnim klubovima ako ne želi imati posljedice iz Bruxellesa. Talijanski premijer Silvio Berlusconi je rekao kako se u sadašnjoj situaciji vladina intervencija čini nemogućom.

Pročitajte više