Ivan Dodig uzeo svoj prvi turnir u paru ove godine

Foto: Getty Images / Guliver Image

IVAN DODIG i Marcelo Melo osvojili su naslov u paru na ATP turniru u Torontu, svladavši u završnom ogledu britansko-brazilsku kombinaciju Murray/Soares 6:4, 6:4. Odličan tjedan okrunili su prvom titulom sezone, Dodigovom ukupno petom.

Ni kiša ih u tome nije ozbiljnije omela. Iako je "nastupila" u najgorem trenutku, kada je hrvatsko-brazilska kombinacija, u sedmom gemu prvog seta, breakom probila Soaresom servis, nakon što su načeli Murrayjev dva gema ranije.
Neposredno prije nego su padaline poplavile središnji teren u Torontu, Dodig je pozvao medicinski time-out zbog problema s leđima. No, nakon masaže bio je spreman nastaviti susret. Što ipak nije dopustila kiša, prekinuvši finale na više od sat i pol.

Zbog kišnog prekida probijen je termin predviđen za finale parova, stoga su organizatori odlučili premjestiti dvoboj na drugi teren, pa su Dodig i Melo središnji stadion u Torontu morali prepustiti Đokoviću i Nishikoriju.
 
Nakon povratka na teren, Dodig i Melo su nastavili sjajno servirati, ne dopuštajući suparnicima priliku. Poučak iz prvog seta primijenili su i u drugoj dionici. Ponovo mirno servirajući do kraja, odnosno do osvajanja turnira.
 
Murray i Soares su osvojili tek 17% poena na protivnički servis, bili su i miljama daleko od break-lopte, dok je, s druge strane, kombinacija Dodig/Melo izvrsno i reternirala te koristila prilike. Vrijedi istaknuti i da je Melo bio na svojoj pravoj, najvišoj razini.
 
Zanimljivo, Melo će već za nekoliko dana, na nadolazećem olimpijskom turniru u Rio de Janeiru, u paru igrati sa svojim suparnikom iz finala Soaresom. I to kao drugopostavljeni par.

Pročitajte više