Ivan Klasnić: Na Euru smo trebali igrati s tri napadača

HRVATSKI reprezentativac koji u Portugalu nije dobio priliku da pokaže svoje nogometno znanje dao je intervju za Sportske novosti u kojem je izjavio da je Hrvatska na Euru trebala igrati s tri napadača, a da se to pogotovo odnosi na situaciju protiv Švicarske kada smo imali igrača više.

Klasnić smatra da su "vatreni" protiv Švicaraca forsirali skok igru, ubrzo bi postigli gol, te bi im u idućim utakmicama bilo puno lakše.

Naš reprezentativac izjavio je da nema ništa protiv aktualnog hrvatskog izbornika Barića, ali da je razočaran jer na Euru nije igrao. Demantirao je izjavu da više ne želi biti hrvatski reprezentativac, te je krivicu prebacio na hrvatske medije koji su navodno krivo interpretirali njegovu izjavu jednoj njemačkoj novinskoj agenciji.

Klasnić je mišljenja da su protiv Francuske sva četiri gola postignuta zahvaljujući našim reprezentativcima, ali pritom prstom ne upire u nikoga. Protiv Engleske je bila drugačija priča koja je svima poznata.

Naš reprezentativac je odmah nakon utakmice s Engleskom napustio Portugal i zaputio se u Bremen. U prijateljskom tonu se pozdravio sa suigračima, ali i s Ottom Barićem.

Na pitanje o tome tko je kvalitetniji, njegov sadašnji klub Werder ili "vatreni", Klasnić je bez razmišljanja odgovorio: "Reprezentacija, jer se za nju igra srcem".

V.P.

Pročitajte više