Ivan Klasnić otkrio da je jako blizu prelaska u HSV

NAKON sedam godina provedenih u Werderu Ivan Klasnić sigurno će ovog ljeta napustiti Bremen, a kao najnovije odredište spominje se HSV.

Dan prije prije priključenja hrvatskoj reprezentaciji na pripremama za Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj, Klasnić je dao intervju za njemački dnevnik Kreiszeitung Syke.

U Leverkusenu ste se od navijača oprostili u suzama.

"Brojni lijepi trenuci prošli su mi kroz glavu. Ali ne žalim zbog odluke koju sam donio", rekao je Klasnić.

Gdje ćete igrati sljedeće sezone?

"Iskreno još nisam odlučio. Imam dosta opcija. Ali moram o svemu odlučiti na miru nakon razgovora sa svojom obitelji."

Hoćete li ostati u Bundesligi?

"Ne mogu sa sigurnošću reći jer imam ponude i stranih klubova (Besiktas, Olympiakos, Glasgow Rangers) koje nisu za podcijeniti. Međutim u Bundesligi sam već sedam godina i ovdje sam se razvio kao igrač."

HSV je također zainteresiran za vas?

"Ne mogu isključiti ni tu opciju. Već sam i sada rekao previše."

Koje uvjete mora zadovoljiti vaš novi klub?

"Moram se u njemu osjećati dobro i moram biti u stalnom kontaktu sa svojim liječnikom, da može stalno nadzirati moje zdravstveno stanje. Moja obitelj također mora biti zadovoljna, novčana ponuda prava, zapravo cijeli paket mora biti dobar inače transfer nema smisla. Neću se prodati ispod cijene sigurno."

Najljepši trenuci u Werderu?

"Sasvim sigurno osvajanje prvenstva i kupa 2004. godine. Ja sam jedan od posljednjih Mohikanaca koji su još ostali u klubu od tada i ponosan sam na tu činjenicu. Upoznao sam puno velikana poput Dietera Eiltsa, Andija Herzoga, Franka Verlaata, Victora Skripnika i Joea Micouda. Sada sam ja jedan od najstarijih u momčadi."

Povratkom poslije transplantacije bubrega pokazali ste kakav ste borac.

"Kada mi je postavljena dijagnoza cijeli svijet mi se srušio i jako sam se bojao. Moj najveći strah bio je hoću li se ikada oporaviti? Ali uspio sam se oduprijeti plimi. Rekao sam sebi: “Ivane, možeš ti to”. I uspio sam."

Najgori trenutak u karijeri?

"Utakmica u Torinu (protiv Juventusa). Već smo bili u četvrtfinalu Lige prvaka kada je Tim Wiese pogriješio. Naravno da mu nitko to nije zamjerao. Ali kada smo primili pogodak pomislio sam, zašto baš mi?"

Želje za budućnost?

"Zdravlje i samo zdravlje. To je najveće bogatstvo u životu", zaključio je Klasnić.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više