Ivan Klasnić - u Werderu golgeter, u reprezentaciji "statist"

PROGLAŠEN je najboljim igračem njemačke Bundeslige u proteklih 18 mjeseci prema World Soccer magazinu. Ove je sezone u top formi i stalno zabija i asistira u Werderu. Postavlja se pitanje u čemu je problem s Klasnićem kada se radi o reprezentaciji.

Statistike od 10 golova i 6 asistencija u ovoj sezoni, kao i 5 golova i 2 asistencije u Ligi prvaka govore mnogo, a rezultati bi sigurno bili još impresivniji da Klasnić nije propustio nekoliko utakmica zbog ozljeda mišića i ramena. Iako statistike njegovih nastupa za reprezentaciju nisu loše, 11 susreta i 4 pogotka, ostaje dojam da on može puno više.

Nekoliko ljudi iz struke su za Sportske novosti dali svoje viđenje njegove „slabije“ igre za reprezentaciju. Svi su se složili u tome da Klasnić ne podbacuje u reprezentaciji, ali da sigurno može više. Bivši kapetan Živković i Zoran Vulić slažu se u tome da mu je teško zbog toga što je po osobinama sličan Prši. Vulić je dodao i kako se u reprezentaciji ne stvara igra za samo jednog igrača već za momčad i kako tu cijelu situaciju u ovom trenutku Pršo bolje koristi.

Slaven Bilić kaže kako mu se čini da se „sindrom Bokšić“ reprizira. U Werderu se igra malo drugačije i Klasnić je tamo stalno u prilici. Ipak, kaže kako ga treba „istrpiti“ i da će on prije ili kasnije doći na svoje. Igor Pamić je pak rekao kako stil reprezentacije ne odgovara svakom i kako treba vremena da se igrač prilagodi. Klasnić će se s vremenom razmahati. Možda mu nedostaje samopouzdanja, ali će mu duge pripreme za SP sigurno pomoći, dodao je za Sportske novosti.

Martin Novoselac zna Klasnića iz doba dok je još bio kadet. Kaže da ga možda koči respekt prema Prši i ostalima. Vidi se da ima ogromnu volju i želju, ali da ga sputava nekakva tenzija. Smatra da će, s obzirom na svoj potencijal, biti čudesan kada se oslobodi.

Sam Klasnić je za Večernji list pokušao odgovoriti na isto pitanje.

"Teško je naći pravi odgovor na to pitanje. Razgovarao sam o tome s predsjednikom HNS-a Vlatkom Markovićem i glavnim tajnikom Zorislavom Srebrićem. Mislim da nam u reprezentaciji ipak treba malo vremena da se bolje upoznamo, da se uigramo. Takve stvari ne dolaze preko noći, ali sve će doći na svoje." - komentirao je Klasnić dodajući kako zapravo nije ni važno tko zabija pogotke, već je važno da Hrvatska pobjeđuje.

Pročitajte više