Nogomet

Hrvatski nogometaš pobjegao je iz Ukrajine. Potpisao je za bjeloruski klub

Foto: Dalibor Urukalovic /PIXSELL

IVAN PEŠIĆ, igrač potekao u Hajduku, potpisao je ugovor s bjeloruskim Dinamom iz Minska. Podsjetimo, danas 30-godišnji Pešić nekoć je važio za talentiranog juniora Bijelih, ali je klub napustio nakon samo jednog službenog nastupa. Kratko je bio u Austriji, a prije pet godina se nakon Šibenika, Zadra i RNK Splita vratio u Hajduk.

Krilni napadač odigrao je jednu polusezonu pod Joanom Carrillom i Željkom Kopićem, da bi potom prešao u Dinamo Bukurešt. Šibenčanin je od prošlog ljeta igrao za ukrajinsku Vorsklu iz Poltave, a nakon što je započela ruska invazija uspio je pobjeći iz zemlje i vratiti se u Hrvatsku.

Pešić je za Slobodnu Dalmaciju pričao o svom bijegu: "Ušli smo u autobus s indijskim studentima, pa u bus s ukrajinskim ženama i djecom koji je vozio za Bari. Još smo pokupili i indijskog studenta iz Kijeva koji nas je molio da ga izvučemo. Kad smo prošli granicu, to je bilo olakšanje, mada na putu nismo viđali avione ni tenkove, samo barikade.

Na jednoj na prijelazu u drugu oblast bio je red od 25 kilometara. Provjeravali su da Ukrajinci ne izlaze. Kada smo zaobilazili kolonu, ljudi su se htjeli tući s nama pa smo im objašnjavali da smo stranci."

Nešto više od mjesec dana kasnije, Šibenčanin je potpisao za drugi Dinamo u svojoj karijeri, ovoga puta onaj iz Minska na čijem je čelu predsjednik Aleksandar Lukašenko, bliski suradnik Vladimira Putina. Za Dinamo je potpisao do 31. srpnja, a pravo nastupa mogao bi imati već ovog vikenda.

Pročitajte više