HRVATSKI NOGOMETAŠI

Ivan Santini zabio nevjerojatan hat-trick u kineskoj ligi

Foto: Getty Images/Guliver Image

JIANGSU SUNING je u 8. kolu kineske superlige pregazio Henan Jianye 5:2, a hat-trick za domaćine zabio je Ivan Santini.

Bivši hrvatski reprezentativac odigrao je odličnu utakmicu, a njegovim golovima Jiangsu je nakon samo 16 minuta vodio 2:0. Santini je prvo u 9. minuti krasnim udarcem glavom spremio ubačaj s lijeve strane u gol za 1:0, a sedam minuta kasnije zabio je prekrasan gol.

Eder je prošao po gol-aut liniji i vratio povratnu loptu Santiniju u peterac, a 31-godišnji Zadranin ju je provukao petom kroz noge stoperu za 2:0.

No, gosti su se uspjeli vratiti preko Henriquea Dourada u 42. i Nija Ysuonga u prvoj minuti sudačke nadoknade, da bi u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela Eder vratio domaćine u prednost.

Nevjerojatna pogreška obrane

Susret je prelomljen u 66. minuti nakon nevjerojatne pogreške gostujuće momčadi. Branič je izveo slobodan udarac s desne strane šesnaesterca i dodao je golmanu koji je širio ruke tražeći valjda da se udarac ponovi. No, koncentrirani Santini uzeo mu je loptu i poslao je u prazan gol za 4:2.

Za 5:2 zabio je Eder u 79. minuti.

Santini je u Jiangsu stigao prošlog ljeta iz Anderlechta za pet milijuna eura. Prošle sezone je u deset utakmica zabio šest golova za novi klub, a ove sezone je do ove utakmice samo jednom bio strijelac.

Pročitajte više