Ivana Brkljačić Peking napušta u suzama

BRKLJAČIĆ je ostvarila ukupno 16. najbolji rezultat kvalifikacija i bacanju kladiva s bačenih 68.38 metara, što nije bilo dovoljno za finale.

Naime u finale je vodio hitac preko 71.50 metara, ili 12 najboljih rezultata. Za dvanaestoplasiranom Grkinjom Stiliani Papadopoulou Brkljačić je “ostala kratka” za 98 centimetara.

Nastup u finalu nije uspjela izboriti ni druga hrvatska predstavnica, Sanja Gavrilović, čiji je najdalji hitac od 60.55 metara bio dovoljan za 45. mjesto kvalifikacija.

Brkljačić je u prvoj seriji bacila 66.54 metara, u drugoj je prestupila, dok je u trećoj ostvarila svoj najdalji hitac od 68.38 metara. Gavrilović je pak u prvoj seriji bacila 60.55 metara, u drugoj 60.37, a u trećoj 60.36.

"Po glavi mi se počelo motati: pa neću valjda opet ispasti u kvalifikacijama"

"Prvi hitac je ručkom pogodio zaštitnu ogradu, što mi je odnijelo minimalno tri metra. Drugi je završio u 'kavezu' i stvarno je bio fenomenalan da nije bilo pogreške u izbačaju, a u trećem sam išla na sigurno jer već sam počela razmišljati "Pa neću valjda opet ispasti u kvalifikacijama", no, ne želim tražiti nikakva opravdanja. Ovo je bio moj san koji je ovisio o ova tri hica, ali što je - tu je. Znam da sam dala sve od sebe i da je sve bilo samo pitanje rada  i žrtve, malo tko bi bio bolji… Međutim, očito nije tako. Sada mi ostaje jedino sama sebi dokazati da je u meni ostalo barem malo sportskog srca. Idem izgurati sezonu do kraja, dati sve od sebe i ne odustati", zaključila je Ivana Brkljačić koja ipak nije mogla suspregnuti suze nakon što joj je izmakao očekivani nastup u finalu.

"Bacala sam ove sezone sjajno, a onda mi se dogodilo ovo", kroz suze je govorila Brkljačić, koja je i na proteklim Olimpijskim igrama u Ateni natjecanje okončala u kvalifikacijama sa 17 centimetara kraćim hicem nego što je bio pekinški: 2004 je kladivo bacila 68.21.


OI, kladivo, žene, kvalifikacije:

1. Yipsi Moreno (Kub) 73.92

2. Wenxiu Zhang (Kin) 73.36

3. Martina Hrasnova (Slo) 72.87

...

16. Ivana Brkljačić (Hrv) 68.38

45. Sanja Gavrilović (Hrv) 60.55

A.K.
Foto: AFP

Pročitajte više