Ivančević i Lončarek bez finala na 60 metara prepone

Foto: Getty Images

ANDREA Ivančević i Ivana Lončarek, jedine dvije hrvatske predstavnice na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici koje se održava u Birminghamu, nisu uspjele izboriti mjesto u finalu discipline 60 metara prepone.  
 
Hrvatska rekorderka Andrea Ivančević, koja je prije dvije godine u spomenutoj disciplini na Svjetskom prvenstvu u Portlandu osvojila četvrto mjesto, bila je četvrta u svojoj polufinalnoj skupini što nije bilo dovoljno za plasman u finale. Međutim, opravdala je dolazak u Birmingham svojim najboljim vremenom u tekućoj sezoni rezultatom 8.07 sekundi, inače 11. rezultatom polufinala.
 
Ivana Lončarek je u svojoj polufinalnoj skupini osvojila šesto mjesto s rezultatom 8.21 sekundi, rezultatom koji je daleko od njezinog najboljeg rezultata (8.06) i rezultatom koji je lošiji i od vremena (8.16) s kojim je u petak izborila nastup u polufinale. Među 24 polufinalistice Ivana Lončarek ostvarila je 20. rezultat.
 
Među osam finalistica nije se uspjela probiti nekadašnja svjetska dvoranska prvakinja iz Istanbula 2012. Sally Pearson, Australka koja je u svojoj polufinalnoj skupini bila treća. Imala je treće najbolje vrijeme (7.92) od atletičarki koje nisu plasmanom izborile mjesto u finalu.
 
Finalna utrka na rasporedu je večeras u 21:55.

Pročitajte više