Ivanišević: Ako ponovimo nastup iz Bleda, sigurno ćemo srušit Slovake

ODBOJKAŠI zagrebačke Mladosti u šestom nastupu ovogodišnje Interlige danas u 17 sati (slobodan ulaz) dočekuju ekipu Chemes Humenne, momčad kojoj će ovo biti sedma utakmica u regionalnom natjecanju. Dosad su upisali po tri pobjede i poraza.

U Domu odbojke Bojan Stranić očekuje se kao i protiv Beča sjajna atmosfera, što i ne čudi s obzirom na fantastična izdanja najmlađe ekipe u cijelom natjecanju, izabranika Rade Malevića. Podsjetimo, zahvaljujući odličnim igrama Mladost je u dosadašnjem tijeku Interlige ostvarila tri pobjede i dva poraza, oba nakon vrlo dobro pruženog otpora.

Prvo kolo i gostovanje u Innsbrucku donijelo je poraz 3:1 od Tirola, a protekle subote u fantastičnoj predstavisu Mladostaši su sustigli kod Bleda prednost domaćina 2:0 u setovima, poveli u petom setu 5:9 da bi naposljetku propustili dvije meč lopte i Slovencima poklonili pobjedu.

Po četvrti trijumf pred punim tribinama Doma odbojke

U međuvremenu Mladost je skupila skalpove Kapošvara (3:0) i Beč (3:1) na domaćem terenu, a zasada jedini gostujući trijumf stigao je poslije rovovske bitke u Prevalju - Posojilnica je priznala nadmoć Zagrepčana koji su posve zasluženo slavili s 2:3.

Današnja utakmica od iznimne je važnosti za Mladostaše, a trijumfom protiv neugodnih Slovaka zaokružili bi seriju dobrih partija u posljednje vrijeme. Susret protiv Chemesa Humennea najavio je u razgovoru za Index tehničar Mladosti Saša Ivanišević koji je posebno naglasio snagu današnjih suparnika:

"Jako su dobra ekipa u čijim redovima igra možda i ponajbolji igrač Interlige Jakubov koji po utakmici postiže 20 poena. On je dijagonalni igrač i na njega ćemo morati posebno pripaziti. Ipak, ukoliko odigramo na istom nivou u bloku i obrani kao protiv Bleda protekle subote naša pobjeda ne bi smjela doći u pitanje premda je riječ o vrlo jakoj momčadi, posebno na srednjacima", istaknuo je Ivanišević pozvavši publiku da ih i ovoga puta dođe podržati u velikom broju:

"Dečki su se potrudili u promidžbi preko Facebooka i plakata čiju smo izradu sami financirali. To se itekako osjetilo u posljednjoj utakmici protiv Beča kada nas je došlo podržati više od 500 gledatelja. Pozivam sve ljubitelje odbojke u Zagrebu da nas dođu podržati, uživat će u vrhunskoj odbojkaškoj predstavi, rekao je Ivanišević.

Pročitajte više