Ivanišević: Davis Cup je moja životna prilika

GORAN IVANIŠEVIĆ, najbolji igrač Senior toura, sljedeći vikend putuje u Houston, gdje ga očekuje nastup na Stanford Financial Championship Cupu. Kako piše Houston Chronicle, Ivanišević, kao najveće iznenađenje Wimbledona i igrač koji u svojim mečevima uz vrhunski tenis, garantira i odličnu zabavu, maksimalno je koncentriran na sve mečeve na Senior Touru.

Nije teško pretpostaviti koji je razlog njegovoj maskimalnoj angažiranosti. Poznajemo ga kao nepredvidivog igrača, i malo je tko očekivao da će u seniroske mečeve ulaziti tako ozbiljno, piše Houston Chronicle.

Iako ima 34 godine i već dvije godine ne nastupa na regularnim turnirima, uključen je u rad svoje reprezentacije, koja se sprema za prvi nastup u finalu prestižnog Davis Cupa. Koju ulogu će Goran odigrati, ostaje nam za vidjeti, ali očito je kako slavni tenisač koristi svaku priliku da se što bolje pripremi za susret sa Slovacima.

Kako piše Chronicle, Ivanišević želi za svoju zemlju iz sebe izvući maksimum.

"Ovo je moja životna prilika, finale Davis Cupa je nešto spektakularno. Tko zna hoće li Hrvatska ikad više napraviti takav rezultat?" - zapitao se Goran.

No, finale Davis Cupa igra se u isto vrijeme kada i završni seniorski turnir u Albert Hallu, točnije u prvom tjednu prosinca. Kako piše Houston Chronicle, Ivaniševiću je trebala nanosekunda da odluči gdje želi biti.

"U London ću iduće godine." - kazao je Goran.

Prvi meč u Houstonu Goran će odigrati s Aaronom Kricksteinom, a na turniru će još nastupiti John McEnroe, Jim Courier, Mats Wilander i Thomas Muster.

Pročitajte više