Ivanišević: Murray je spreman za naslov u Wimbledonu

"UKOLIKO će Rafael Nadal i Roger Federer igrati finale ovogodišnjeg Wimbledona, Nadal je favorit. Roger ne voli igrati protiv Rafe", smatra Goran Ivanišević, pobjednik Wimbledona prije 10 godina.

U razgovoru za Press Association Sport, Ivanišević je ponajviše analizirao najboljeg britanskog tenisača Andyja Murrayja, koji još uvijek čega na svoj prvi Grand Slam naslov. Tri puta je bio u finalu, 2008. godine na US Openu, te prošle i ove godine na Australian Openu. Prva dva je izgubio od Švicarca Rogera Federera, dok ga je ove godine u finalu Melbournea zaustavio Novak Đoković.

Britanci još uvijek čekaju na prvog svog pobjednika Wimbledona nakon Freda Perryja 1936. godine. Ove godine opet će, kao i uvijek, sve oči biti uperene prema Andyju Murrayju, jer on jedini od britanskih tenisača ima kapacitet za osvajanje Wimbledona.

Goran Ivanišević dobro zna kako se osjeća Murray. I Goran je izgubio svoja prvi tri Grand Slam finala, sva tri u Wimbledonu, a onda je 2001. godine, kao 125. igrač svijeta, otišao do kraja i postao jedini tenisač u povijesti koji je osvojio najprestižniji turnir na svijetu s pozivnicom...

"Mislim da je Murray spreman za naslov. Pobjeđivao je svoje najveće rivale (Nadal, Đoković, Federer, op.a.) i ranije, igra jako dobro. Nema više isprika! Kada igraš na središnjem terenu u Wimbledonu, moraš uživati u tome. Nije uvijek lako uživati u toj situaciji, pogotovo kada gubite. No, Andy ne bi smio zaboraviti uživati u svom trenutku. Đoković, Rafa i Roger su tako dobri. Daj im jednu šansu i lagano će te pobijediti", veli Ivanišević.

Osvrnuo se najveći hrvatski tenisač svih vremena i na dosadašnja tri Grand Slam finala Andyja Murrayja...

"Prelagano ih je izgubio. Pogotovo ovaj zadnji protiv Đokovića u Melbourneu. Taj meč uopće nije igrao dobro. Đoković ga je potpuno nadigrao. Ako ove godine dođe do finala u Wimbledonu, morat će biti puno bolji. Mora iskoristiti publiku na svojoj strani. Ima dobre šanse."

Rafael Nadal i Roger Federer podijelili su među sobom naslove na zadnjih osam izdanja Wimbledona. Švicarac ih je osvojio šest, a Nadal je bio pobjednik 2008. i prošle godine. Goran ne dvoji kome dati prednost ako se njih dvojica sastanu u finalu...

"U tom slučaju, Nadal će biti favorit! Roger ima nekih mentalnih problema kada igra s Nadalom. Ukoliko će Roger igrati protiv bilo koga drugoga u finalu, mislim da će i osvojiti naslov."

Federer je ove godine u polufinalu Roland Garrosa fantastičnom igrom zaustavio niz od 43 uzastopne pobjede Novaka Đokovića. Nakon toga je Švicarac u finalu izgubio od Rafaela Nadala...

"Roger je ove godine u Roland Garrosu igrao bolje nego kada ga je prije dvije godine osvojio. Protiv Đokovića je igrao nevjerojatan tenis. Protiv Nadala opet nije bio dovoljno dobar, iako je vodio s 5-2 u prvom setu. Napravio je neke pogreške koje ne bi učinio protiv nikoga drugog. No, Federer ne voli igrati protiv Nadala", ponovio je još jednom Ivanišević.

Pročitajte više