Ivanišević na ATP Championsu u Barceloni

GORAN IVANIŠEVIĆ (38) potvrdio je sudjelovanje na ATP-ovu turniru teniskih veterana u Barceloni, četvrtom u nizu serije ATP Champions.

Turnir će se u glavnome katalonskom gradu, na zemljanoj podlozi, igrati od 16. do 18. travnja. Uz Ivaniševića sudjelovat će, među ostalima, domaći predstavnik Sergi Bruguera, Šveđanin Thomas Enqvist i još jedan Španjolac, Joan Balcells.

"Oduševljen sam spoznajom da se vraćam natjecati se u Barcelonu. Želim igrati dobar tenis. Treniram u posljednje vrijeme s Marinom Čilićem. To mi je pomoglo da brzo uđem u formu. Nadam se da ću u Barceloni uhvatiti dobar ritam i boriti se za naslov ", rekao je najbolji hrvatski tenisač svih vremena.

Barcelona je četvrti od devet ovosezonskih turnira predviđenih u seriji ATP Champions. Na prvom je, igranom još u veljači u Delray Beachu na Floridi, Pat Rafter u finalu pobijedio Johna McEnroea. Početkom ožujka u Zürichu je Stefan Edberg u finalu pobijedio Ivaniševića, dok je prošlog vikenda u Bogoti slavio Thomas Enqvist pobijedivši u finalu Južnoafrikanca Waynea Ferreiru.

Nakon Barcelone slijedi turnir u brazilskom Sao Paulu (13-16. svibnja), na kojem je Ivanišević također potvrdio nastup, pa potom turniri u Grazu, Algarveu, Parizu i u Belgiji.

Završni turnir sezone, Masters, igrat će se u londonskom Royal Albert Hallu početkom prosinca.

Pročitajte više