Ivanišević najavio preuzimanje teniske reprezentacije

NAŠ TENISKI as Goran Ivanišević trebao bi i službeno preuzeti poziciju izbornika hrvatske teniske reprezentacije. Iako se o njegovom imenovanju raspravljalo već nakon velike pobjede naše reprezentacije u finalu Davis Cupa, Ivanišević bi u srijedu definitivno trebao preuzeti mjesto jednog od najvećih teniskih izbornika Nikole Pilića.

U srijedu ga, naime, u Zagrebu čeka konačni sastanak s predsjednikom HTS-a Radimirom Čačićem na kojem će razraditi najsitnije detalje prije nego preuzme palicu pobjedničke momčad.

Kako je Ivanišević kazao u razgovoru za Radio Dalmaciju, nova funkcija trebala bi zapravo označiti njegov novi početak.

"Vjerujem da ćemo nastaviti s uspješnim rezultatima nakon ovog senzacionalnog trijumfa koji smo ostvarili u Bratilslavi. Držim da je pobjeda u Davis Cupu najveći uspjeh ne samo hrvatskog tenisa nego i našeg sporta uopće. Na nama je da srušimo tu neslavnu tradiciju prema kojoj osvajači Davis Cupa sljedeće sezone ispadaju u prvom kolu. Austrija ima respektabilnu momčad, nama će biti teže nego u Bratilslavi, a dočekat će nas i neugodan teren, jako spora zemlja koja nam ne ide na ruku.

Iako sam još 2000. vodio reprezentaciju ovo doživljavam kao svoj novi početak. Samo da ne bude po prvi puta u prdac..." - kazao je Ivanišević, baš u svom stilu.

"U srijedu me prvo čeka završni sastanak s predsjednikom HTS-a Radimirom Čačićem, međutim, kako sada stvari stoje vjerojatno ću ja preuzeti izborničku funkciju, dok će Nikola Pilić ubuduće obavljati savjetničku ulogu." - potvrdio je Splićanin.

Nije zaboravio još jednom pohvaliti sjajnog Ivana Ljubičića, kako niti svog Maria Ančića, koji, kako tvrdi, sljedeće godine jednostavno mora ući u top ten.

Hrvatska će teniska reprezentacija 1. kolo Davis Cupa igrati s Austrijom već u veljači sljedeće godine, no Ivanišević neće zapostaviti svoj senior tour. Štoviše, najavio je kako planira jedan od turnira Senior Toura dovesti u Split.

"Postoji ta mogućnost, ljudi iz TK Split su zainteresirani, a vjerujem da bi i Splićanima bilo zanimljivo vidjeti nekadašnje asove poput McEnroea, Beckera, Mustera....  Radujem se Senior Touru, pogotvo nakon što sam završio sezonu na prvom mjestu." - dodao je Goran.

Pročitajte više