Ivanišević uskoro izbornik reprezentacije

NIKOLA PILIĆ osvojio je tri puta Davis Cup s Njemačkom, no priznaje kako je njegov naslov s Hrvatskom puno važniji. Kaže kako je Goranu više puta nudio svoje mjesto te da je pitanje vremena kada će se to dogoditi.

"Rođen sam u Splitu, kao i moji igrači Goran i Mario. Znam ih od malena i ovo je mnogo važniji i uzbudljiviji naslov nego oni s Njemačkom." - kazao je nakon odlučujućeg susreta Maria Ančića naš izbornik na press konferenciji, a prensoe službene stranice Davis Cupa.

"Kada je Mario servirao za Davis Cup nisam bio nervozan. Kada je kod 3:2 izgubio servis uhvatila me nervoza. No, kod 5:4 sam bio siguran da će pobijediti. Dva nula u setovima i break nije mogao propustiti. Odigrao je perfektno." - kazao je o heroju Ančiću izbornik Pilić.

Hoće li Ivan igrati bilo je upitno sve do trenutka kada je trebalo prijaviti igrače. Pilić kaže kako je do 5 minuta do 13 sati njegov nastup još uvijek bio upitan.

"Dobio je injekcije u vrat, popio mnogo različitih tableta kako bi mu smanjile bolove. Ivan je odlučio da će igrati i siguran sam da je bio zdrav da bi pobijedio Hrbatya. Slovak je igrao odlično." - dodao je Pilić.

O svojoj sudbini, kao izbornika hrvatske teniske reprezentacije, Pilić je kazao kako mora dobro razmisliti.

"Ne znam. Dva ili tri puta dosad sam svoju poziciju nudio Goranu, no on je nije želio prihvatiti. Mislim da je samo pitanje vremena kada će me on naslijediti. Moram razgovarati s predsjednikom Hrvatskog teniskog saveza (Radimir Čačić), on bi volio da ostanem, no prije svega moram proslaviti sa svojim igračima ovaj uspjeh." - zaključio je Pilić.

Pročitajte više