Ivaniševiću novi poziv, Rijeci možda domaćinstvo

NAKON trijumfalne pobjede naših tenisača u Austriji, došao je red na Savez da obavi svoj dio posla. Već tradicionalno, započela je hajka gradova za domaćinstvo i zazivanje Ivaniševićevog imena. Naš prvi reket Ivan Ljubičić u nedjelju je nakon svoje prve izborničke pobjede (ponovo) kontaktirao predsjednika HTS-a Radimira Čačića, zamolivši ga da porazgovara s Goranom Ivaniševićem u vezi njegove odluke.

Kako doznajemo, rezultati sastanka Čačić -Ivanišević trebali bi biti poznati do kraja tjedna. Zvuči poznato? Ni sam Ljubičič ne vjeruje kako će njegova molba u Savezu naići na plodno  tlo, bliži je opciji da mu ponovo žele zamazati oči. Kako doznajemo, Ivan Ljubičić i Mario Ančić također će razgovarati s Ivaniševićem u vezi s njegovom odlukom.

"Situacija je jasna, no ponovit ću opet. Treba napraviti sve da Goran postane izbornik. Isto sam rekao i predsjedniku Čačiću, no hoćemo li uspjeti, ne znam." - kazao je Ljubo.

"Istina, Ljubičić i Ančič su u nedjelju nazvali Čačića i zamolili ga da ponovo pokuša porazgovarati s Goranom Ivaniševićem. Sastanak će se definitivno održati do kraja ovog tjedna, Ivanišević je i dalje njihov prvi izbor. Dok se s njim ne porazgovara, neće se kalkulirati s drugim imenima." - za Index je izjavio glasnogovornik HTS-a Igor Rajković.

"Što o svemu misli Goran, nitko od nas ne može znati. No, sastanak će se sigurno održati." - dodao je Rajković.

No, tu nije kraj novostima koje su nam plasirali. Ne tako davno, Radimir Čačić zaprijetio je gradu Splitu i splitskom gradonačelniku Zvonimiru Puljiću da u gradu pod Marjanom više nikada neće gledati vrhunski tenis. Podsjetimo, radilo se o nešto više od milijun kuna koje je Grad uplatio Savezu za dobivanje domaćinstva.

Otkrilo se da Splićani nisu ni trebali uplaćivati spomenuti novac, jer pravog konkurenta za domaćinstvo nisu niti imali. Dom sportova bio je zauzet, a Dubrovnik nije zadovoljavao propise.

Čačić je planuo zbog nešto manje zarade, uzrokovane između ostalog i marketinškim gubitcima te otkazivanjem svečanih loža sa strane Rusa, pa je ove godine odlučio okrenuti ploču. Tako bi posve neočekivanio domaćinstvo trebala dobiti Rijeka, no o tome se tek trebaju izjasniti predstavnici ITF-a, krovne svjetske teniske organizacije..

"Razgovora o tome bilo je još u Grazu, i to s drugim čovjekom Davis Cupa, Paulom Smithom. Dvorana Mladosti u Rijeci koju smo za to preodredili ima 3 tisuće mjesta, pa do kraja tjedna čekamo izvješće ITF-a. Savez je vrlo ustrajan u svojoj namjeri da Davis Cup mečeve prebaci i u druge gradove, a ne da se oni održavaju u Zagrebu i Splitu. O navodnom sporu s Gradom Splitom ne znam previše, predsjednik Čačić o tome nije govorio apsolutno ništa proteklih dana." - dodao je Rajković.

D.R.

Pročitajte više