Ivanković: Brann zaslužuje veliko poštovanje i oprez!

NAKON slijetanja u kišom okupani i prohladni daleki Bergen, Dinamov strateg Ivanković je održao konferenciju za tisak koju je započeo rečenicom:

"Ova utakmica je iznimno važna za obje momčadi jer i Brann i Dinamo trebaju bodove i ići će na pobjedu."

Ivanković je naglasio da Brann ima odličnu momčad iza koje stoji veliki rezultat osvajanja naslova norveškog prvaka koji je gotovo tradicionalno uvijek u rukama Rosenborga, koji i ove sezone igra odlično u Ligi prvaka.

"Grupa je jaka, a tu su osim Norvežana i nas, i Švicarci, njemački HSV i Francuzi. Jako respektiramo Brann koji je osvojio naslov Norveške ispred Rosenborga, koji su obično uvijek vrlo komotno na prvom mjestu. Brann ima iznimno puno kvalitetnih pojedinaca i uistinu zaslužuju veliko poštovanje i oprez."

"Brann igra tipično norveški"

Analiziravši igru norveškog prvaka u utakmicama protiv HSV-a i Rennesa, profesor je donio zaključak da iako Brann igra tipični norveški nogomet, puno bolje i više kombinira i time je neugodniji i više nepredvidljiv.

"Brann igra tradicionalan norveški nogomet, ali igraju s puno više varijanti, taktika i mogućnosti. Posebno su opasni napadač Erik Huseklepp i Azar Carbine. Očekujemo vrlo neizvjesnu i tvrdu utakmicu."

Iza Branna je trotjedna natjecateljska pauza, a zadnju utakmicu Norvežani su odigrali još protiv Rennesa.

"Vidjet ćemo večeras kako će se to odraziti na igru. Pauza je mogla i pozitivno utjecati i odmoriti igrače koji su željni igre", zaključio je Ivanković.

M.P.
Foto: H.P.

Pročitajte više