Ivanković: HSV bi trebao biti počašćen ako dobije Bilića

TRAŽEĆI odgovor na pitanje je li Slaven Bilić baš toliko dobar trener da se za njim pomamilo pola Europe, njemački Bild nabasao je na Branka Ivankovića.

Bivši Dinamov trener koji je ovih dana demantirao glasine da dogovara suradnju sa Schalkeom, svojedobno je radio u Njemačkoj (Hannover) i sa zadovoljstvom je odgovorio na nekoliko pitanja tabloida iz Hamburga, koji svakodnevno prati potragu lokalnog Bundesligaša za novim trenerom. Huub Stevens na kraju sezone odlazi kući, u PSV iz Eindhovena.

"Slaven Bilić svakako zadovoljava sve kriterije koje HSV zahtijeva. Sedam godina radio sam s njim kao trener u reprezentaciji. Rijetko je inteligentan i ugodan tip. Definitivno bi bio vrlo dobar izbor za HSV", rekao je Ivanković dodavši:

"Njegovi rezultati s reprezentacijom nikako ne mogu biti slučajni. Mislim da bi HSV trebao biti počašćen ako bi dobio Slavena", rekao je Ivanković, koji se s Bilićem prije godinu i pol dana nadmetao za klupu hrvatske reprezentacije.

U Bildu su na Ivankovićevu opasku dodali da ipak postoji sumnja bi li Bilić bio počašćen trenerskom funkcijom u HSV-u. Nije tajna da naš izbornik voli engleski nogomet, gdje je nakon sjajne predstave na Wembleyu, postao tražena roba.

Prema informacijama koje posjeduju u redakciji najčitanije dnevne novine u Njemačkoj, predsjednik kluba Bernd Hoffmann, sportski direktor Dietmar Beiersdorfer i izvršna dopredsjednica Katja Kraus posjetili su našeg izbornika u Hrvatskoj.

U Bildu tvrde da čelnici Olićeva kluba još uvijek opipavaju teren i da su daleko od konačne odluke. Još će neko vrijeme osluškivati tržište.

D.R./Totalsport
Foto: Index

Pročitajte više