Ivanković: Kada si pošten i prav, nijedna ti nedaća ne može nauditi

"NE TREBAM napominjati koliko sam sretan. Oduševljeni smo igrom i rezultatom, i jako zadovoljni jer smo po drugi put izborili Ligu Uefe što je velika stvar. Moji su momci odigrali spektakularnu utakmicu, pravu europsku, u čijim su čarima gledatelji mogli uživati", analizirao je Branko Ivanković utakmicu sa Spartom.

"Zaslužili smo pobjedu, jer smo stalno vodili, diktirali smo tempo i stvarali šanse.
Šteta što igru nismo okrunili pobjedom, ali bitno je da smo se plasirali u Ligu Uefa i da će naši navijači minimalno do Božića gledati europske utakmice. Najveća pohvala igračima koji su ostavili srce na terenu. Žao mi je što smo morali zamijeniti vratara, koji je vjerojatno dobio lagani potres mozga, ali kada si pošten i prav, nijedna ti nesreća ne može nauditi. Htio bih pohvaliti i naše navijače koji su nas bodrili tijekom cijele utakmice."

Opijen uspjehom, Branko Ivaković pod tepih je gurnuo sve manjkavosti u Dinamovoj igri.

"Nismo primali jeftine golove, čini mi se da je prvi postignut iz ofsajda, a treći koliko znam, iz jedanaesterca."

Ivanković je od napadača na teren poslao samo Mandžukića.

"Takvim rasporedom smo željeli onemogućiti Spartu u kombiniranju. No, igrali smo kvalitetno i u napadu jer su u tome sudjelovali svi igrači, a najbolji dokaz za to je gol Lovrena."

Nakon što je Sparta izjednačila iz jedanaesterca, Česi su bacili sve karte u napad iako nisu uspjeli stvoriti pravu prigodu.

"Ne mogu reći da me u tim trenucima bilo strah, ali je vladala velika neizvjesnost. Uvijek se lopta može do nekoga odbiti, no i u tom razdoblju smo imali dvije šanse. Da je barem Morales bolje reagirao", zaključio je Ivanković.

C.D.
Foto: Index/AFP

Pročitajte više