Ivanković: Nakon Mamićeve eskapade odlučio sam otići

BRANKO IVANKOVIĆ, kako doznajemo ne želi više biti trener Dinama. Dan nakon teških Mamićevih psovki upućenih na njegov račun, podnio je ostavku. U 12.30 i iz Dinama je priopćeno kako je Ivanković podnio neopozivu ostavku te da klub kreće u proces traženja novog rješenja.

> Tko su kandidati za Ivankovićevog nasljednika?

Osim Ivankovića, klub će napustiti i pomoćni trener Rajko Magić.

"Gospodin Branko Ivanković u ponedjeljak je u prijepodnevnim satima podnio neopozivu ostavku na mjesto trenera NK Dinamo. Zajedno s trenerom Ivankovićem, ostavku je podnio i pomoćni trener Rajko Magić. Do daljnjega će treninge voditi članovi stručnog stožera - Miljenko Rak, Boris Kubla te Mario Jozić. Od ovog trenutka NK Dinamo ulazi u proces traženja novog rješenja", priopćeno je iz Dinama.

Mamić: Jebem vam mater, Ivankoviću, Magiću i svim trenerima!

Mamić se jučer nakon što je Dinamo Dvoransko završio tek na trećem mjestu, sjurio u svlačionicu psovajući Ivankovića i Magića: "Jebem vam mater Ivankoviću, Magiću i svim trenerima. Igrate sa osam igrača, a uvijek sam ja kriv. Meni viču da sam cigan! Ne razumijem, tko je Luka Modrić da ne može odigrati dvije utakmice? Zar su Mandžukić i Sammir manje vrijedni kad mogu igrati".

Čini se da su te psovke bile kap koje su prelile čašu Modrom strategu  pa je Ivanković jutros odlučio podnijeti ostavku na mjesto prvog trenera momčadi.

Kao novo ime na klupi Dinama spominje se Zvonimir Soldo, ali i Ćiro Blažević.

Ivanković: Kap koja je prelila čašu bila je Mamićeva eskapada

"Podnosim ostavku zbog nezadovoljstva kluba rezultatima na Dvoranskom prvenstvu", rekao je Ivanković novinarima u Maksimiru, dodajući kako je kap koja je prelila čašu bila jučerašnja eskapada Zdravka Mamića. "Nakon toga sam, donio odluku koju sam prvo htio saopćiti igračima jer to zaslužuju", dodao je Ivanković koji je jutros oko 10 sati i rekao igračima da odlazi.

"Vidio sam se sa Zoranom, još uvijek nisam sa Zdravkom Mamićem. O svojoj odluci izvijestio sam Zorana, a kako sam izvijestio njega, tako ću i Zdravka", rekao je Ivanković.

Na pitanje je li njegova odluka o odlasku konačna kaže: "Nisam ovdje da bi radio nekakve predstave".

"Ovih 15 mjeseci u Dinamu bilo je iznimno uspješno, bilo je krasnih trenutaka. Igrali smo puno velikih utakmica, imali dobre rezultate i u čitavom tom periodu nije se dogodio niti najmanji incident, niti najmanja mrlja", priča Ivanković, dodajući kako su igrači uvijek prema njemu bili fer i korektni.

"Klub prema meni nema nikakve obveze. Moram naglasiti da su u izvršavanju obaveza uvijek bili iznimno korektni i točni", rekao je sada već bivši strateg Modrih dodajući kako skida kapu braći Mamić na tome.

Ivanković je još kazao kako ostavlja klub s izvrsnim kadrom igrača, na vrlo zdravim temeljima te da će trener koji ga naslijedi imati vrlo zahvalan posao.

Novinari su ga pitali i koji je bio cilj na Dvoranskom te tko ga je postavio. "Klub određuje ambicije i ciljeve. Sam sebi sam postavio cilj - osvojiti Dvoransko", kratko je odgovorio.

A na upit što će sada i kakvi su mu planovi, Ivanković odgovara: "Idem na skijanje!".

Pročitajte više