Ivanković: Ne znamo zabiti gol


DINAMOV trener Branko Ivanković nije mogao skrivati veliko razočaranje nakon bolnog poraza u hladnoj Norveškoj. Dinamo je u prvom poluvremenu imao igru, dominaciju i nebrojeno mnogo šansi da Brannu do vrha napuni mrežu. Posljednja minuta prve dionice bila je kobna.

"Jako sam tužan zbog ovog poraza. Osobito jer smo u prvom poluvremenu imali dominaciju, kontrolu igre i stvarali mnoge šanse i polušanse. Na žalost, jedna nesretna intervencija na kraju prvog poluvremena sve je promijenila. Izgubili smo igrača i vodstvo. U nastavku smo se čak vratili u igru, ali bilo je nerealno očekivati da ćemo u visokom ritmu izdržati svih 90 minuta. Trebali smo tražiti pogodak, a u isto vrijeme paziti da ga ne primimo. Na žalost, nismo uspjeli. A imali smo veliku priliku večeras...", neutješan je bio Ivanković, koji je tek nakon inzistiranja novinara dio krivnje za neugodan poraz prebacio na težak teren.

"Bilo je vrlo iscrpljujuće i teško da smo mogli očekivati novi povratak nakon 2:1. Stvorili smo neke opasne situacije i nakon primljenog drugog pogotka, ali nije bilo snalažljvosti da ih konkretiziramo", kazao je Ivanković te se potom vratio analizi kobnog trenutka u samom finišu prvog poluvremena:

"Znali smo da je Halstad neugodan igrač, radi se o prvom strijelcu norveške lige. Dobar dio susreta su ga Šifo i Drpić odlično čuvali, ali on je u tom jednom trenutku ipak uspio pobjeći. Brann nam je iz dvije šanse dao dva pogotka. A mi opet nismo mogli zabiti, to nam se ponavlja treću utakmicu zaredom...", jasan je Profesor.

Ne bi bilo u sportskom duhu da trener u TV kamere nije emitirao nadu da Dinamo još ima šansi za prolazak skupine, mada je i sam svjestan da će čak i B postava HSV-a u Maksimiru biti težak zalogaj. Modrima će igrati samo pobjeda...

"Još uvijek smo u igri. Ispred nas su dvije utakmice, a već protiv HSV-a dat ćemo sve od sebe da pobijedimo i da se vratimo u igru za prva tri mjesta u skupini", ističe trener.

D.R.
Foto: I.L.

Pročitajte više