Ivanković ponovno izbornik Irana

HRVATSKI trener Branko Ivanković ponovno je zasjeo na mjesto izbornika nogometne reprezentacije Irana, objavila je njemačka novinska agencija DPA, pozivajući se na vijest iranske studentske novinske agencije ISNA.

Glasnogovornik Nogometnog saveza Irana Zaman Abadi izjavio je kako Ivanković s poslom počinje u ponedjeljak, 6. listopada.

Ivanković je već bio izbornik Irana, od kraja siječnja do konca 2002. godine. Tada je posao preuzeo od Miroslava Ćire Blaževića, s kojim je u Iran, kao njegov pomoćnik, došao u siječnju 2001. godine. Nakon neuspjeha u kvalifikacijama za SP 2002. Blažević je dao ostavku, a posao izbornika preuzeo je Ivanković. S mladom reprezentacijom Irana (U-23) osvojio je zlatnu medalju na prošlogodišnjim Azijskim igrama u Koreji.

Kormilo reprezentacije Ivanković je napustio krajem 2002., a naslijedio ga je domaći trener Homayun Shahrokhi. No, nakon neočekivanih poraza od Iraka i Jordana, vodstvo Nogometnog saveza odlučilo je potražiti novog izbornika. DPA navodi da su u igri bili i Bora Milutinović, te Francuz Phillipe Troussier, koji je na SP 2002. vodio Japan. Izbor je, ipak, pao na Ivankovića, a Shahrokhi će obavljati funkciju tehničkog menadžera reprezentacije.

Glavni zadatak Ivankovića bit priprema reprezentacije za Azijsko prvenstvo, koje je na rasporedu sljedeće godine, a nakon toga i kvalifikacije za SP 2006.

U posljednje četiri godine Iran je promijenio čak osam izbornika.

Pročitajte više