Ivanković: Rezultat nam ostavlja nadu u podvig

NEKOLIKO je situacija Branko Ivanković apostrofirao kao razloge za uvjerljiv poraz u Donjecku. Neki će reći da se Dinamo izblamirao, no među njima neće biti oni koji su bili svjesni Dinamovih (ne)mogućnosti na ozbiljnom polju, među minama koje stalno prijete velikanima u Ligi prvaka.

> Lucescu: Dinamo su od težeg poraza spasili suci!

Ivanković je spomenuo rani izlazak iz igre kapetana Igora Bišćana (obnova ozljede zadnje lože), neiskustvo svoje ekipe i famozni rani pogodak koji nije najbolje sjeo Modrima.

"Prije svega, želio bih čestitati Šahtaru na pobjedi. Znali smo da nas čeka vrlo teška, zahtjevna utakmica. Igrali smo protiv ekipe koja je vrlo ofanzivno postavljena. Također smo bili svjesni neiskustva naše ekipe. Pokazali smo htijenje, odlučnost, hrabrost. Htjeli smo stalnim ugrožavanjem protivničkog gola sazidati samopouzdanje i naravno, ako se nađe koja prilika, iskoristiti je."

"Gol na samom početku utakmice utjecao je na moje igrače, ali to je jedno sasvim novo i veliko iskustvo za velik broj igrača koji su sinoć nastupili. Zadovoljava me to što smo se pribrali nakon primljenog pogotka, počeli smo stvarati poluprilike, čak i neke opasne situacije iz kojih smo mogli zabiti i pogodak. Kako je utakmica odmicala igrali smo sve bolje, usudio bih se reći da smo bili bolja momčad u drugom dijelu, bez obzira na to što je Šahtar mogao postići još koji pogodak. Ali apsolutno smatram da je Dinamo zaslužio pogodak u Donjecku."

"Konačni rezultat ipak nam ostavlja nadu, 2:0 nije nedostižna prednost. Dok god ima šanse, mi ćemo se boriti i vjerovati u podvig da možemo izbaciti Šahtar.", rekao je Ivanković nakon susreta.

Ukrajinski novinari raspitivali su se za Kelavu; zar ga trener nimalo ne krivi za primljeni pogodak?

"Upozoravali smo na način na koji Srna postiže pogotke iz slobodnjaka, nije prvi put ovako zabio. Znali smo da je to jedna velika opasnost za nas, ujedno i jedna velika prednost Šahtara. Naš vratar ima 19 godina i ovo mu je bila prva utakmica u Ligi prvaka. Svjesni smo da su u toj situaciji moguće, uvjetno rečeno, njegove pogreške. No, Srni treba čestitati na sjajno izvedenom slobodnjaku. To je račun koji mi moramo platiti. U daljnjem tijeku utakmice, dodat ću, Kelava je imao nekoliko sjajnih intervencija.", stao je Dinamov trener u obranu mladog vratara koji debi u Ligi prvaka ima zahvaliti ozljedi Tome Butine.

D.R.
Foto: Index

Pročitajte više