Ivanković: Šafarić je najopasniji Varteksov igrač

NAKON pobjeda protiv Rijeke i Hajduka na početku drugog dijela sezone, u Maksimirskoj 128 vlada odlična atmosfera, a pozornost Dinamovog trenera Branka Ivankovića je na subotnjoj utakmici protiv Varteksa i prilici da se "Modri" za još jedan korak približe naslovu prvaka.

"Pred nama je nova utakmica, novi zadatak. Uz sav respekt koji imam prema svom gradu i Varteksu, očekujem da nastavimo nizati odlične rezultate i u ovoj utakmici. Nije sporno da smo bolja momčad i da je Dinamo u ovoj utakmici favorit."- otvoreno o sljedećem izazovu govori Dinamov glavni strateg.

Ivanković je odlično upoznat s Varteksovom momčadi, za koju nastupa i njegov sin Hrvoje, hvali mnoge varaždinske igrače, ali na pitanje koji je igrač najopasniji spremno odgovara: "Šafaraić. Njihov kapetan i igrač oko kojeg se vrti cijela igra Varteksa, to je igrač za kojeg su zainteresirani svi klubovi Prve HNL".

"Ulog u ovoj utakmici je velik. Pobjeda bi nam omogućila miran nastavak sezone, a kiks bi kompromitirao našu prednost.", objašnjava Ivanković i dodaje da u momčadi neće biti većih promjena te je jedina dvojba hoće li od prve minute nastupiti Sammir ili Tomić.

Upitan kako će biti igrati protiv momčadi na čijim vratima stoji njegov sin, Ivanković otkriva kako Hrvoje protiv Dinama neće braniti. "Možda je tako i najbolje. U Varaždinu nisu preoptimistični jer su svjesni kako je Dinamo kvalitetna momčad. Ipak, žele pobijediti i sigurno će biti maksimalno motivirani", zaključuje.

"Utakmice Varteksa i Dinama uvijek su bile ljepotice prvenstva, jer Varteks teži nadigravanju i igra lijep i otvoren nogomet."- najavio je Dinamov trener, a time je i završio službeni dio druženja s novinarima, koji su pohitali stolu sa zakuskom kojom ih je Dinamov trener počastio povodom svog 53. rođendana.

M.Č.

Pročitajte više