Ivanović pobjednica Los Angelesa

SRPSKA tenisačica Ana Ivanović pobjedom protiv Ruskinje Nadie Petrove u finalu Los Angelesa stigla do četvrtog naslova u karijeri. Ivanović, postavljena za 3. nositeljicu, svladala je četvrtu, Ruskinju Petrovu sa 7-5, 6-4 nakon sata i 34 minute igre.

Osvajanje četvrtog naslova u karijeri (Canberra 2005., Montreal 2006., Berlin ove godine) donosi Srpkinji plasman na četvrto mjesto ulazne WTA ljestvice ovoga tjedna. Nakon trijumfa Novaka Đokovića u Montrealu, Ivanović je tako zaokružila sjajan tenis srpskog tenisa.

U prvom setu su obje tenisačice dva puta izgubile servis, prije nego što je Ivanović novim breakom u 11. gemu drugi put osigurala servis za set kojeg je i iskoristila. Break u prvom gemu drugog seta pokazao se na kraju dostatan i za pobjedu. Ivanović je zaključila meč trećim asom.

"Težak meč za mene, pogotovo zbog bolova u mišićima koje sam osjećala još u polufinalu. Startala sam dosta usporeno. No, nastojala sam biti agresivna, iskoristiti sve prilike i završiti meč u dva seta" - komentirala je Ivanović.

Petrova je bila impresionirana forhendom svoje suparnice, koja je upravo s tim udarcem ostvarila čak 23 izravna poena. "Čini mi se da poteže forhend bez imalo razmišljanja. Rekla bih da Ana ima najbolji forhend od svih tenisačica na Touru. Njezin je kondicijski trener napravio odličan posao. Smršavila je i kreće se puno bolje nego ranije." - rekla je Petrova.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više