Ivanović: Protiv Cibone ne smijemo biti mekani

TRENER košarkaša Caje Laboral Duško Ivanović tražit će od svojih igrača u sutrašnjem (četvrtak) srazu šestog kola Top 16 faze Eurolige maksimalno agresivnu igru.

U ključnoj utakmici baskijskoj momčadi treba pobjeda nad hrvatskim prvakom. Istodobno, bude li Himki na svom parketu u drugom srazu posljednjeg kola H skupine pobijedio vodećeg Olympiacosa, ne bi to smio učiniti sedam koševa uvjerljivije od pobjede Caje nad Cibonom, računica je kojom se vodi Ivanović.

"Protiv Cibone igramo jednu od najvažnijih utakmica sezone. Moramo se dobro braniti i ne smijemo igrati mekano kao što smo igrali u Ateni prošlog tjedna (pobjeda Olympiacosa 102:85, op. a.). Ove sezone neki moji igrači olako shvaćaju zadaće u obrani, okrenuti se isključivo napadu. Osim toga, morat ćemo paziti na razvoj rezultata u Rusiji", rekao je Ivanović.

Crnogorskog trenera momčadi, čiji je član i hrvatski reprezentativac Stanko Barać, brine motiviranost pirejske momčadi na gostovanju u Rusiji. Grčki sastava Panagiotisa Giannakisa mirno čeka četvrtfinalnu seriju s maksimalnih pet pobjeda u Top 16 fazi. Giannakis bi stoga mogao odmarati ključne igrače, a također je poznato da u Himki neće voditi Bouroussisa i Kleizu.

Pobjeda Grka treba i momčadi Velimira Perasovića, uz uvjet da Cibona slavi u Vitoriji. Takvim bi raspletom natjecanje nastavili Zagrepčani.

Pročitajte više