hnl

Ivanušecu cijena skočila više od 100 posto. Evo koliko sad vrijedi

Foto: Pixsell

TRANSFERMARKT je na kraju sezone ažurirao cijene igrača i prema njihovom izračunu gotovo svim igračima Dinama cijena je drastično skočila.

Najveći rast zabilježio je Luka Ivanušec koji je do 28. svibnja prema tom portalu vrijedio 5.5 milijuna eura, a nova cijena mu je 13.5 milijuna, što je porast od više od 120 posto.

Vrijednost je skočila i Dominiku Livakoviću koji sad vrijedi 15 milijuna eura, dva više od prošlog ažuriranja cijena te je najvrjedniji Dinamov igrač nakon Gvardiola (19 milijuna) koji odlazi u Leipzig.

Ademi je poskupio sa šest na osam i pol milijuna eura. Petkoviću je cijena narasla s 11 na 12 milijuna eura, a najveći rast zabilježio je Lovro Majer. No, njegova cijena nije bila ažurirana u prosincu nego u srpnju prošle godine kad je vrijedio 2.3 milijuna eura. Nova Majerova cijena je velikih deset milijuna. Oršić je u prosincu vrijedio 7.5, a danas vrijedi čak 12 milijuna eura.

Neki igrači će otići

Jedini igrači koji su zabilježili pad su Stefan Ristovski, Petar Stojanović i Marin Leovac. Periću, Theophile-Catherineu, Mišiću, Moharramiju, Atiemwenu, Hajroviću, Burtonu, Miliću i Zagorcu se vrijednost nije promijenila.

Dinamo će ovog ljeta sigurno ostati bez nekih igrača iz prve momčadi. Najrealniji su odlasci Dominika Livakovića i Brune Petkovića, ali nije nemoguće da momčad napusti i kapetan Arijan Ademi. Za Lovru Majera je interes postojao prošle godine kad je Dinamo navodno odbio 12 milijuna eura od Marseillea u nadi da će ovog ljeta dobiti više.

Taj potez čini se odličnim jer je iza Majera jako dobra klupska sezona, a veliku ulogu igrao je i u dobrim rezultatima U-21 reprezentacije na Europskom prvenstvu.

Pročitajte više