Ivić: Ćiro je pravi izbor za Hajduk

BIVŠI trener splitskog Hajduka i šef stručnog stožera saudijskog prvaka Al-Ittihada Tomislav Ivić, rekao je da, iako se u nekim pitanjima trenerske struke ne slaže sa Ćirom Blaževićem, smatra kako bi Ćirin dolazak u Hajduk bio pravi izbor za Splićane.

"Kad su se Bili dobro pojačali prošle zime računao sam da će Hajduk odmah preuzeti korake da se pripremi za sljedeću sezonu. Međutim, Hajduku je krenulo naopako i to je stjecajem okolnosti urodilo smjenom trenera i sad je logično da svi misle samo na osvajanje naslova prvaka." - smatra Ivić.

Prema Iviću, da bi Hajduk u Europi dospio barem do praga koji je prošle sezone dosegnuo Dinamo, "Bile bi trebao voditi trener koji je u punoj zrelosti. To je Ćiro Blažević. Ne vidim drugoga. Uvjeren sam da će dolazak Ćire uvećati šanse Hajduka da prođe kvalifikacijske filtere." - objašnjava Ivić za Sportske novosti.

Ivić vjeruje da je Ćirino iskustvo Hajduku potrebno zbog relativno mlade momčadi, jer ukoliko momčad dobije mladog trenera, tada ona mora biti iskusna i u stanju izvući trenera, odnosno pokriti njegovo neiskustvo.

"Ja znam da sam bio talentirani trener kad sam preuzeo Hajduk, imao sam i talentiranu generaciju, ali i njima i meni je nedostajalo iskustva za Europu. To je bio naš problem." - zaključio je Ivić.

Pročitajte više