Ivić: Olić ima kapacitete, ali nije uklopljen

NOGOMETNI stručnjak i trener Tomislav Ivić smatra da hrvatski reprezntativac Ivica Olić ima kolosalne kapacitete, ali da nije uklopljen. Na lisabonskom sastanku G-14 saznao je pak da se Igor Tudor vraća u Juventus.

Nakon povratka iz Lisabona gdje je održao predavanje za funkcionare G-14, udruženja najjačih klubova Europe, Ivić je rekao za Sportske novosti kako su mu kontakti s brojnim poznanicima koje je tamo susreo puno važniji od aplauza.

Naime, Ivić je kao stručnjak iz vlastitog iskustva govorio o tome koji faktori mogu odmagati klupskom treneru u njegovom radu. "Zanimljivo je da svi cijene naš nogomet, ali se pitaju kako i zašto hrvatski nogometaši ostaju nedorečeni. E, sad, kad vam ja to kažem, ispast će da opet govorim iz nekog svojeg razloga i zato više neću pričati" - bio je tajnovit Ivić.

Ipak, otkrio je da je dugo razgovarao s Robertom Bettegom, predsjednikom udruženja G-14 i jednim od lidera Juventusa. Saznao je da se Tudor vraća u Torino, te da talijanski prvoligaš želi angažirati i neke mlađe obrambene igrače.

Za Roberta Kovača, priznaje Ivić, nije pitao. Nakon utakmice Sporting-CSKA koja je završila rezultatom 1:3 Ivić je bio u društvu s Figom, te su analizirali igru i raspravljali o Oliću.

"Stvarno taj mladić ima kolosalne kapacitete, ali je šteta što nije uklopljen, što tu nema automatizma. S takvom prodornošću i brzinom mogao je i morao napraviti više" – smatra Ivić.

Pročitajte više