Ivić pun hvale za Bošnjaka i Modrića

IAKO ugledni hrvatski nogometni stručnjak Tomislav Ivić smatra da je Hajduk prvi favorit za osvajanje prvenstva, mišljenja je i da je pred nama jedno od najzanimljivijih prvenstava, što zbog dobre predstave Dinama na otvorenju sezone, što zbog porasta kvalitete igre kod ostalih prvoligaša.

Podsjetimo, Hajduk i Dinamo sjajnim su igrama otvorili novu sezonu Prve HNL. Hajduk je na Poljudu razbio Osijek rezultatom 6:0, a Dinamo je u Vinkovcima svladao Cibaliju rezultatom 4:0.

"Razlika je između onoga što su prikazali u prvom kolu. Hajduk je igrao stvarno kvalitetno, u prvom poluvremenu i lepršavo. Bilo ga je lijepo gledati. Pogoci subili plodovi izvanrednih kombinacija. Hajduk ima tu mlađariju, vrlo talentiranu i senzibilnu s loptom." - kazao je Ivić u razgovoru za Jutarnji list, te analizu 1. kola Prve HNL nastavio s Dinamom.

"Prvi dio Dinamove igre u Vinkovcima nije bio na nekoj razini. U nastavku je do izražaja došla snaga momčadi, pogotovo nakon što su obje momčadi ostale s po desetoricom. Drugi pogodak došao je baš u tom trenutku. Dinamu je tada ostalo više prostora za manevar. Osim toga, Cibalia je morala juriti rezultat i ostajale su rupe koje su "Modri" koristili." - kazao je Ivić, pa dodao da je Dinamo pokazao znanje i moć u napadu nakon što mu se otvorio prostor.

"Čini mi se da će Zagrepčani prije doći do rezultata nego igre. Prateći izdaleka, vjerujem da će Kuže posložiti momčad. Ako u tome uspije, onda će Dinamo imati oboje." - pojasnio je Ivić, pa posebno istaknuo dva igrača Dinama koja su "zasjala" protiv Cibalije.

"Bošnjak je bio jako mobilan u napadu. On je najbolji na toj poziciji. Prema trkačkim sposobnostima, može igrati na boku, ali nema centaršut. Ovo je izvanredna pozicija za njega, tako je igrao i u Hajduku i zbog toga sam ga želio u Marseilleu. On je primjer kako ista osoba na različitim pozicijama može biti potpuno različit igrač." - ustvrdio je Ivić, pa dodao da je protiv Cibalije vrlo dobar bio i mladi playmaker U-21 reprezentacije i Dinama, Luka Modrić.

"Izdvojio bih i Modrića. Ima jedan vrlo iznenađujući potez, a to je promjena strana igre. Kada je lopta na jednoj strani, onda je slobodan prostor koji svi traže upravo na suprotnoj strani. Modrić to primjećuje i koristi, a to je rijetkost kod nas." - zaključio je Ivić.

Pročitajte više