Ivić: Uzvrat protiv Domžala Dinamo će odraditi rutinski, ali za Werder treba sreće

UOČI uzvratne utakmice drugog pretkola Lige prvaka između Dinama i Domžala o šansama Plavih u europskim natjecanjima ove sezone razgovarali smo s jednim od najpriznatijih hrvatskih nogometnih stručnjaka Tomislavom Ivićem.

Dinamo u utakmicu protiv Domžala ulazi s prednošću 2:1 iz prve utakmice i veliki je favorit. Mogu li Domžale iznenaditi hrvatske prvake?

Mislim da će Dinamo rutinski odradit uzvrat protiv Domžala. U nogometu sve moguće, ali siguran sam da su u Dinamu maksimalno ozbiljno shvatili ovu utakmicu i da znaju da se u nogometu ne smije spavati.

Nakon Domžala slijedi mnogo teža prepreka, njemački Werder.

Dinamu će to biti izuzetno težak protivnik. Ne samo da ekipa mora dati svoj maksimum, protiv Nijemaca se uvijek mora igrati tako, ali istovremeno moraju imati i malo sreće. Daj Bože da bude te sreće, da jednom konačno prođemo. Bilo bi to fenomenalno za Dinamo, cjelokupni hrvatski nogomet i za Zagreb.

Werder je ostao bez Miroslava Klosea, ozlijeđen je Torsten Frings, Ivan Klasnić se još oporavlja od transplantacije bubrega... Jaki su, ali možda ne kao prošle sezone?

Werder je jedan od najtežih protivnika koje je Dinamo mogao dobiti. Još nisu ušli u prvenstvenu sezonu, pripremaju se za početak domaćeg prvenstva, ali sigurno su maksimalno spremni, kao da je sredina sezone. Mislim da s Klasnićem još neće riskirati i žrtvovati ga dok ne bude potpuno spreman. Ozljeda Fringsa veliki je hendikep, on je njihov vođa, najiskusniji igrač i motor te ekupe. Ali imaju vrlo širok kadar, spremni su za njemačko prvenstvo i Ligu prvaka i imaju igrače koji će moći zamijeniti Fringsa. Dinamo će sigurno morati dati svoj maksimum želi li imati šanse protiv Werdera.

Ali i Dinamo je znatno oslabljen. Koliko su izgubili odlaskom Eduarda i Ćorluke?

Odlaskom Eduarda da Silve izgubili su jednog pravog golgetera, to je veliki hendikep, a s Ćorlukom Dinamo gubi mnogo u obrani. Ipak, njihovim odlascima u jaču ligu, gdje je veće opterećenje i konkurencija za igrače, na dobitku je hrvatska reprezentacija.

Očekuje se da će otići i Modrić...

Modrić je Dinamu ono što je Frings Werderu. On je motor te ekipe, igrač koji pokriva cijeli teren. On maksimalno odigra svoju ulogu, a još je u stanju pomoći i drugima. Njegov će se odlazak sigurno osjetiti, ali nažalost to je realnost našeg nogometa. Još uvijek smo izvoznici, a novac možemo zaraditi samo dobrom prodajom igrača.

Foto:AFP

Pročitajte više